• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

PSG nu doar l-a transformat pe Neymar în cel mai scump fotbalist din toate timpurile, cu suma de 222 de milioane de euro plătită pentru transferul de la Barcelona, ci și într-unul dintre jucătorii cu cele mai interesante bonusuri financiare din lume.

Pe lângă salariul de aproximativ 100.000 de euro pe zi (36,8 milioane de euro pe an), a ieșit la lumină și o clauză specială din contractul brazilianului pe Parc des Princes. În cazul în care va câștiga Balonul de Aur, clubul îl va răsplăti cu 3 milioane de euro, potrivit francezilor de la Le Parisien.

Dacă o va face în fiecare dintre cei 5 ani de contract cu PSG, poate ajunge să câștige 15 milioane de euro doar de pe urma acestei clauze!

Din 2008, Balonul de Aur a fost câștigat doar de Messi şi Cristiano Ronaldo. Argentinianul a plecat de 5 ori acasă cu trofeul, în timp ce rivalul său portughez are 4. Chiar dacă cei doi sunt cotați cu cele mai mari șanse la Balonul de Aur și în acest an, Neymar are și el o oportunitate. Se numără printre cei 30 de finaliști pentru gala FIFA din luna decembrie.

De 26 de ani nu a mai câștigat Balonul de Aur un jucător din Ligue 1. Ultimul este Jean-Pierre Papin, de la Olympique Marseille, în 1991, când a fost finalist al Ligii Campionilor (francezii au pierdut în ultimul act cu 3-5 la loviturile de departajare cu Steaua Roșie Belgrad, unde juca și românul Miodrag Belodedici).