• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Trecerea lui Neymar de la Barcelona la PSG pentru 222 de milioane de euro a avut loc în urmă cu o săptămână, însă transferul brazilianul continuă să fie un subiect de discuție în lumea întreagă.

Deși sud-americanul a devenit cel mai scump jucător din istorie, vicecampioana Franței plătind aproape dublu față de cât a dat United pentru Pogba (cel care deținea vechiul record - 120 de milioane de euro), Pep Guardiola consideră că suma nu este exagerată. Antrenorul lui City subliniază însă că afirmația e valabilă doar în anumite condiții.

"Până de curând, primele 10 poziții în clasamentul celor mai scumpe transferuri reveneau formațiilor din Spania. PSG a plătit acum o sumă importantă în schimbul lui Neymar. O să vedem ce se va întâmpla cu Neymar, dar dacă va juca la cel mai înalt nivel și PSG va câștiga Liga Campionilor, nu cred că va fi considerat un transfer scump, dar în aceste condiții. De exemplu, acum 10 ani, când l-am cumpărat pe Dani Alves pentru 37,5 milioane de euro la Barcelona, toată lumea era surprinsă, dar nu putem spune că a fost un transfer slab" a declarat Guardiola.

Antrenorul lui Manchester City cred totuși că situația se va mai calma în viitorul apropiat și sumele plătite de cluburi nu vor mai fi atât de mari. În ultimele săptămâni s-a scris despre trecerea lui Mbappe la Real Madrid pentru 180 de milioane de euro sau transferurile lui Coutinho și Dembele la Barcelona pentru 120 și respectiv 100 de milioane de euro.

"Piața transferurilor este instabilă în acest moment, dar toată nebunia asta se va încheia mai devreme sau mai târziu" e convis Guardiola care subliniază totuși că "există în lume 3-4 jucători despre care nu poți să spui niciodată că sunt prea scumpi". "Cristiano Ronaldo de exemplu nu a fost deloc un transfer costisitor pentru Real Madrid" a încheiat Pep.