• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ludovic Giuly, fostul internațional francez, consideră că Mbappe este mult mai profesionist decât a fost Lionel Messi la aceeași vârstă. Giuly, ajuns la vârsta de 41 de ani, a făcut parte din echipa Barcelonei care a câștigat Liga Campionilor în 2006 și era la clubul catalan când internaționalul argentinian și-a făcut debutul.

Fostul fotbalist al lui AS Monaco sau Paris Saint Germain s-a declarat impresionat de maturitatea arătată de Kylian Mbappe încât simte că fotbalistul de doar 18 ani are o înțelegere mai bună decât o avea Lionel Messi la aceeași vârstă.

”Mbappe este mai profesionist decât era Messi la aceeași vârstă. Știe cum să se ocupe mai bine de corpul lui, de pregătirea fizică. Lionel îmi aduc aminte că a avut mai multe probleme cu sănătatea pe măsură ce creștea. Era mai dificil pentru el”, a declarat fostul internațional francez.

”Kylian are avantajul că se cunoaște mai bine și asta îl ajută să se poată recupera mai bine. Barcelona l-a pregătit la fel pe Messi. L-a ținut departe de lumina reflectoarelor timp de doi ani și a ”explodat” la vârsta de 17 ani la Barcelona. Cu Mbappe este același lucru, are un potențial uriaș, are tot ce-i trebuie pentru a fi un fotbalist grozav, este profesionist și are mentalitatea potrivită. El a făcut alegerea potrivită după ce a ales să se alăture celor de la PSG pentru a crește și mai repede”, a adăugat Ludovic Giuly.

La vârsta de doar 18 ani, Mbappe are o medie de 13,5 goluri și pase decisive la 1.000 de minute jucate mai bună decât Luis Suarez (11,9), Zlatan Ibrahimovic (11,8) sau Neymar (10,9), noul său coleg de la Paris și cel mai scump fotbalist din toate timpurile.

Statistica a fost efectuată doar pentru fotbaliștii în activitate și media este pentru întreaga carieră. Dar Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au performanțe mai bune decât Mbappe: argentinianul de la Barcelona are 16,2, în timp ce starul portughez de la Real Madrid are 15,3.

Kylian Mbappe a fost împrumutat pentru un an de la AS Monaco de PSG, cu obligația de cumpărare în vara viitoare, în schimbul sumei de 180 de milioane de euro. Transferul îl va transforma în al doilea cel mai scump fotbalist din toate timpurile, după transferul record al lui Neymar, pentru 222 de milioane de euro.