• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

FCSB a obţinut doar o remiză pe Arena Naţională împotriva Astrei Giurgiu, scor 1-1, dar pentru echipa lui Nicolae Dică au existat şi aspecte pozitive. Ultimii veniţi printre roş-albaştri, Romario Benzar şi Dragoş Nedelcu, au avut un debut încurajator.

"Cu siguranţă Benzar şi Nedelcu ne vor ajuta. Au calitate, s-a văzut şi în această seară. Sunt mulţumit de ei. Sunt sigur că odată ce se vor integra în angrenajul echipei vor avea prestaţii şi mai bune", a declarat Dică, la finalul întâlnirii.

În condiţiile în care nici unul dintre foştii jucători de la Viitorul nu va putea fi pe teren marţi, contra lui Sporting Lisabona, în turul play-off-ului din Liga Campionilor, tehnicianul vicecampioanei a decis să-i titularizeze cu Astra.

Romario Benzar a fost unul dintre cei mai buni oameni ai gazdelor. Fotbalistul de 25 de ani a dominat banda dreaptă şi a creat mai multe situaţii periculoase pentru poarta lui Iliev.

Astfel, cele mai importante ocazii ale FCSB în prima repriză s-au născut din centrările fundaşului dreapta al naţionalei României. Nedelcu şi Harlem Gnohere nu au reuşit, însă, să marcheze.

VIDEO: Ocazia lui Nedelcu

 

VIDEO: Ocazia lui Gnohere

De asemenea, dintr-un corner executat de Benzar a venit golul egalizator al lui Gnohere, în minutul 65. A fost a patra reuşită a francezului în acest sezon.

VIDEO: Golul marcat de Gnohere

Pe final, fostul căpitan al celor de la Viitorul ar fi putut aduce victoria noi sale echipe. Mai întâi a avut un şut deviat în corner, apoi i-a aşezat mingea pe cap aceluiaşi Gnohere, care a trimis, însă, peste poartă.

VIDEO: Ratarea lui Benzar

 

VIDEO: Ratarea lui Gnohere

Singura pată pe prestaţia solidă a lui Romario Benzar a fost cartonaşul galben primit în minutul 69.

În ceea ce-l priveşte pe Nedelcu, acesta a început oarecum nesigur. Folosit ca fundaş central, a fost depăşit uşor de Alexandru Ioniţă la faza din care Astra a deschis scorul prin Romario Moise, în minutul 7.

VIDEO: Golul marcat de Romario Moise

Jucătorul de 20 de ani nu a fost afectat de acest moment şi a avut o evoluţie bună în restul partidei. A avut şansa de a egala la lovitura liberă executată de Romario Benzar, iar în partea a doua, i-a oferit o pasă senzaţională lui Gnohere, care, după o preluare splendidă, a trimis în bara transversală.

VIDEO: Pasa lui Nedelcu pentru Gnohere

"Mă bucur că am debutat, dar voiam să o fac cu o victorie. Ne pare rău, dar trebuie să privim cu optimism dubla cu Sporting şi meciurile din campionat", a spus Romario Benzar, la sfârşitul meciului.