• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Concordia Chiajna a obținut cea mai importantă victorie a sezonului, după 1-0 cu FC Voluntari, la Pitești, succes care le-a asigurat elevilor lui Dan Alexa prezența în Liga 1 și în sezonul viitor.

Finalul ultimei etape din play-out a fost electrizant. În doar câteva minute, fotbaliștii de la ACS Poli Timișoara au trecut de la agonie la extaz. La finalul partidei de la Mediaș, unde au fost conduși cu 2-0, pentru a reveni în repriza a doua, bănățenii erau retrogradați. Supărarea lor n-a durat foarte mult, pentru că Fulop a marcat golul victoriei celor de la Botoșani, cel care i-a trimis pe elevii lui Ionuț Popa la baraj și pe Pandurii, în Liga 2.

Conduși cu 0-1, din minutul 88, gorjenii au restabilit egalitatea la Botoșani, în minutul 90+1, scor la care erau la baraj, dar elevii lui Flavius Stoican au mai primit un gol, trei minute mai târziu și totul s-a năruit pentru ei.

Așadar, CONCORDIA CHIAJNA S-A SALVAT, ACS POli va juca un baraj cu UTA Bătrâna Doamnă, în dublă manșă, pentru supravițuire/promovare, în timp ce PANDURII E RETROGRADATĂ, alături de ASA Târgu Mureș în Liga 2. 

CLASAMENTUL FINAL

 


TOATE CALCULELE

Concordia Chiajna a revenit după ce a fost condusă la pauză în meciul de pe teren propriu cu FC Botoşani şi a obţinut o victorie crucială, scor 2-1, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Astfel, înaintea ultimei etape din play-out, trei echipe sunt în cursa pentru locul 5, ultimul care asigură supravieţuirea - Pandurii Tg. Jiu, ACS Poli Timişoara şi Concordia. Doar gorjenii depind de propriul rezultat în runda decisivă.

Clasament play-out

Echipa lui Flavius Stoican are un punct în faţa celor două contracandidate, iar o victorie la Botoşani ar însemna salvarea de la retrogradare.

Totodată, în cazul în care toate cele trei formaţii obţin acelaşi rezultat, Pandurii va rămâne în Liga 1. În acest scenariu, timişorenii merg la baraj, iar Chiajna retrogradează.

Gorjenii mai au un atu faţă de Concordia, acela al rezultatelor directe. Ilfovenii au pierdut ambele dueluri directe cu Pandurii în play-out, 0-1 şi 2-3, astfel că la egalitate de puncte echipa lui Dan Alexa va fi dezavantajată.

Primul criteriu de departajare este, însă, la fel ca în play-off, cel al rotunjirii punctelor. Din acest punct de vedere, avantajul este de partea celor de la ACS Poli. Bănăţenii nu au avut nevoie de rotunjire după sezonul regulat, lucru de care au beneficiat Pandurii şi Chiajna.

PROGRAMUL CANALELOR DIGISPORT

Astfel, dacă va exista egalitate de puncte între formaţiile care luptă pentru evitarea retrogradării - situaţie în care se poate ajunge cu o înfrângere a gorjenilor şi rezultate de egalitate obţinute de Timişoara şi Chiajna -, ACS Poli rămâne în Liga 1, iar Pandurii, datorită rezultatelor directe cu ilfovenii, merge la baraj.

De asemenea, elevii lui Ionuţ Popa vor rămâne în Liga 1 cu o victorie la Mediaş, dacă Pandurii nu câştigă în Moldova.

Concordia pare echipa cu cele mai mici şanse. Chiajna nu are altă variantă decât victoria la FC Voluntari, însă nici aceasta nu îi asigură supravieţuirea. Pentru a nu retrograda, are nevoie ca Pandurii şi Timişoara să nu câştige.

Cu un succes la Voluntari, Chiajna ajunge la baraj dacă una dintre cele două contracandidate ia de asemenea toate punctele în ultima etapă. La egal cu surprinzătoarea câştigătoare a Cupei României, echipa lui Dan Alexa poate spera doar la baraj. Însă pentru asta Timişoara trebuie să piardă meciul cu Gaz Metan.

CALCULELE RETROGRADĂRII

Pandurii scapă dacă:

-va câştiga în ultima etapă;
-face egal, iar Timişoara şi Chiajna nu câştigă;
-pierde, iar Timişoara pierde şi Chiajna nu câştigă.

Pandurii ajunge la baraj dacă:

-face egal, iar Timişoara sau Chiajna câştigă;
-pierde, iar Timişoara face egal şi Chiajna nu câştigă.

Pandurii retrogradează dacă:

-face egal, iar Timişoara şi Concordia câştigă;
-pierde, iar Timişoara face egal sau câştigă şi Concordia câştigă.

Timişoara scapă dacă:

-va câştiga, iar Pandurii face cel mult egal;
-face egal, iar Pandurii pierde şi Chiajna nu câştigă.

Timişoara ajunge la baraj dacă:

-va câştiga, iar Pandurii ia toate punctele la Botoşani;
-face egal, iar Pandurii nu pierde şi Chiajna nu câştigă;
-pierde, dacă şi Chiajna va fi învinsă.

Timişoara retrogradează dacă:

-face egal, iar Pandurii nu pierde şi Chiajna câştigă;
-pierde, iar Chiajna face cel puţin un egal.

Chiajna scapă dacă:

-va câştiga, iar Pandurii şi Timişoara nu câştigă.

Chiajna ajunge la baraj dacă:

-va câştiga, iar Pandurii sau Timişoara nu câştigă;
-face egal, iar Timişoara pierde.

Chiajna retrogradează dacă:

-va câştiga, iar Pandurii şi Timişoara câştigă;
-face egal, iar Timişoara obţine cel puţin un punct;
-pierde în ultima etapă.

REZULTATE DIRECTE

Concordia - Pandurii 0-1
Pandurii - Concordia 3-2

ACS Poli - Concordia 0-0
Concordia - ACS Poli 3-1

Pandurii - ACS Poli 1-3
ACS Poli - Pandurii 0-1

PROGRAMUL ULTIMEI ETAPE