• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Marius Niculae a intervenit telefonic la emisiunea Fotbal Club unde a vorbit alături de moderatorul Radu Naum despre șansele pe care le are Ianis Zicu să ocupe funcția de director general, lăsată liberă după plecarea lui Adrian Mutu la Federația Română de Fotbal.

Radu Naum l-a întrebat pe Marius Niculae dacă îl vede pe Ianis Zicu la Dinamo, în funcția de director general. ”După cum e îmbrăcat, da!”, a glumit ”Săgeată”. Marius Niculae crede că Ianis Zicu, care se pregătește să devină antrenor, poate îmbrățișa această funcție vacantă de la Dinamo pentru a se pune la curent cu lucrurile care trebuie efectuate într-un club și de-al înțelege pe cel care stă pe banca echipei.

”Mai știm un fost președinte de la Dinamo care face și el școala de antrenori. Da, l-aș vedea pe Zicu la Dinamo, de ce nu. Ai fi mai aproape de antrenor, ar fi o experiență în plus pentru tine, ai înțelege antrenorul poate mai bine și ai cunoaște ce să faci când ai fi tu la rândul tău tehnician”, a mai spus Niculae. Răspunsul lui Zicu la emisiunea Fotbal Club a fost pe măsură, lucru care a dat de înțeles că are stofă de conducător în Liga 1. ”Dacă vii alături de mine! Și dacă lucrezi la club! Pentru că și tu, ca și mine, și alți foști jucători, cred eu că lucrurile ar merge foarte bine. Marius este un tip serios și nu poate fi coordonat de nimeni”, a spus Zicu.

Marius Niculae spune că nu se poate angrena într-o poziție oficială la Dinamo dat fiind oamenii din jurul lui Ionț Negoiță. ”E destul de greu, am lucrat acolo, ultimele luni din cariera mea. E foarte greu într-un angrenaj în care foarte mulți oameni își dau cu părerea. Când se va înțelege că fotbalul este diferit de restul de afaceri atunci lucrurile vor merge cum trebuie”, a mai punctat ”Săgeată”.

Mai devreme în aceeași emisiune, Ianis Zicu a negat că ar fi vorbit cu Negoiţă despre revenirea la Dinamo, pe un post de conducere. S-a zvonit că fostul mijlocaş e văzut de patron drept înlocuitorul ideal pentru fostul director general al clubului, Adrian Mutu, plecat la naţională, însă în acest moment nu există o ofertă concretă. Echipa din Ştefan cel Mare este în acest moment în afara play-off-ului în Liga 1, dar problemele nu sunt doar în teren.

Plecarea lui Mutu la FRF lasă descoperită conducerea "câinilor", astfel că Negoiţă vrea să aducă un om care să preia din atribuţiile fostului decar al naţionalei. Conform ProSport, Zicu e în pole-position, însă oficialii lui Dinamo se gândesc şi la Cristi Bobar, în prezentl în stafful administrativ al lui CFR Cluj.

"Nu ştiu nimic. Dacă aş fi vorbit, v-aş fi spus, dar nu am fost contactat de nimeni. Nu sunt genul care să mă ascund. În acest moment, nu mă tentează această variantă. Nu îmi place să vin în timpul campionatului. Dacă ar fi vorba să fie adevărat, aş accepta, dar din iarnă. Pentru că atunci ai posibilitatea să faci multe lucruri, e timp. Eu mă simt în stare de orice în fotbalul românesc", a explicat Zicu, la Fotbal Club.

Dinamo - Juventus Bucureşti, prima etapă din returul sezonului regulat, se joacă luni, de la ora 20:45, în direct la Digi Sport 1. Partida poate fi urmărită în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.