• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Sebastian Mailat a fost dorit de FCSB, Gigi Becali fiind dispus să ofere până la 300.000 de euro pentru jucătorul de la ACS Poli Timişoara. Acesta a luat însă o decizie neaşteptată: şi-a depus actele pentru a reveni liber de contract.

Mailat nu şi-a primit salariul de peste 140 de zile, iar agentul său, Sorin Drapanotis a afirmat că

"Am decis, la data de 6 august 2017, la care s-a şi semnat contractul de asistenţă juridică dintre jucător şi avocatul său, să formulăm o cerere de încetare a raporturilor contractuale, întrucât nu vedeam niciun interes real al clubului faţă de plata salariului (şi aşa ridicol de redus faţă de restul coechipierilor care sunt remuneraţi în medie cu 4.000 de euro net pe luna), jucătorul Mailat depunându-şi aşadar prin avocat cererea de reziliere a contractului cu justă cauză. Subliniez, că la data depunerii cererii, restanţele salariale însumau mai mult de 140 de zile, în condiţiile în care regulamentele prevăd că, în cazul unei întârzieri de minim 90 de zile, rezilierea unilaterală se poate solicita.

Mai arăt că toate informaţiile aduse în spaţiul public de către primarul Robu şi vicepreşedintele Radu Birlică au doar menirea de a dezinforma şi de a pune presiune asupra membrilor Camerei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor", a comentat agentul.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu, într-un comunicat remis pentru Prosport, a cerut intervenţia DNA-ului.

"Ce se întâmplă în cazul Mailat este demn de atenţia DNA şi eu sper ca DNA-ul să nu rateze ocazia de a deferi justiţiei cu probele de rigoare nişte indivizi lipsiţi de scrupule, puşi pe căpătuială fără muncă, mai bine zis, pe munca şi cheltuiala altora, a unor oameni şi instituţii de bună-credinţă! Clubul ACS Poli are unul dintre cele mai puternice centre de copii şi juniori din ţară.

Când să beneficieze şi clubul care cheltuieşte – şi nu-i deloc vorba de bani puţini! – cu formarea lor şi care îi scoate din vedere, promovându-i în competiţii înalte, vin aceşti "viermi" invocaţi la început – ei îşi spun impresari sau avocaţi sportivi –, le tulbură minţile acestor tineri şi părinţilor lor – de obicei oameni cu situaţii economice precare – şi caută tot felul de chichiţe pentru ca tinerii să ajungă liberi de contract. În acest fel, în loc ca clubul să recupereze o parte din investiţia făcută, pentru a se putea ocupa în continuare şi de alţi copii / juniori, banii respectivi ajung la aceşti "viermi"".