• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Astra - Sepsi 1-0. Alexandru Ioniță 2 este noul decar al Astrei, după plecarea lui Budescu la FCSB și nu ratează nicio ocazie să se remarce. A făcut-o încă din primul sfert de oră al meciului de debut în noul sezon de Liga 1, la o fază în care giurgiuvenii au marcat, dar golul nu a fost validat pentru o poziție de ofsaid.

VIDEO Astra - Zira 3-1. În Europa League, Ioniță a deschis drumul victoriei Astrei contra azerilor de la FK Zira. Nu s-a oprit acolo și a demonstrat încă din primele minute ale meciului cu Sepsi OSK, din prima etapă a Ligii 1, că este cel mai periculos jucător al giurgiuvenilor, chiar dacă de această dată vedeta Anthoy Le Tallec a fost pe teren din primul minut.

În minutul 12 al întâlnirii cu Sepsi, la scorul de 0-0, Ioniță a fost deschis pe partea dreaptă și a luat acțiunea pe cont propriu. A pătruns în careu, acolo unde cu o singură fentă a păcălit 3 adversari și a destabilizat întreaga apărare, îndeajuns pentru a centra în fața porții, acolo unde Balaure aștepta liber.

Mijlocașul ofensiv a trimis mingea în poartă, dar golul nu a fost validat, pentru că se afla în afara jocului, în momentul în care mingea a plecat din piciorul lui Ioniță.

"Anul trecut, Ioniță juca pentru că era regula U21. Anul ăsta, Ioniță e jucătorul cu nunărul 10, în care ne punem mari speranțe, care trebuie să conducă jocul și să îl facă uitat pe Budescu", a spus președintele Astrei, Dănuț Coman, înaintea meciului cu Sepsi.

În cele din urmă, Astra a câștigat cu 1-0, grație golului marcat de Marquinhos, în minutul 50.

VIDEO Faza lui Ioniță și golul nevalidat