• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Alexandru Ioniță (22 de ani) a devenit numărul 1 la Astra, după plecările lui Alibec, Budescu, Teixeira, Silviu Lung jr și Săpunaru, a făcut pasul și la echipa națională iar acum este următorul produs de export al fostei campioane.

Mijlocașul, pentru care Ioan Niculae, patronul grupării giurgiuvene, dorește la schimb suma de un milion de euro, nu este însă lăsat momentan să plece, după cum a dezvăluit președintele clubului Dani Coman.

”Strategia este de a sta cel puțin încă un an la noi. Așa cum spunea și Edi (n.r. - Edi Iordănescu, antrenorul echipei), Alex mai are nevoie de maturitatea fotbalistică, pe care o poate dobândi decât dacă joacă meciuri oficiale.

Ar fi păcat ca el să plece în această iarnă. Nu cred că este pregătit pentru a face pasul către o echipă de top din Europa, dar este un jucător care demonstrează de la meci la meci că are perspective, că poate crește.

Sunt convins că va ajunge un jucător important pentru echipa națională a României”, a spus Dani Coman, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

Ioniță, care mai are doi ani de contract cu Astra, și care a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului, cel puțin până acum, în meciul contra celor de la Viitorul, scor 3-1, a fost transferat de Astra Giurgiu la începutul lui 2014, de la Rapid, în schimbul a 600.000 de euro. "Internaţionalul" român de tineret are 76 de meciuri şi 11 goluri marcate pentru "alb-negri", în Liga 1.

Ioniţă a cucerit patru trofee alături de Astra: un titlu, o Cupă şi două Supercupe ale României.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT