• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Lucian Sânmărtean este foarte aproape să se întoarcă în Liga 1. Mijlocaşul de 37 de ani a discutat în ultima perioadă cu oficialii lui CSM Poli Iaşi şi pare aproape convins de oferta moldovenilor.

La mai bine de doi ani de la despărţirea de FCSB, fostul internaţional e aproape să se întoarcă în România. Liber de contract, Sânmărtean e gata de o nouă provocare. În ultima perioadă a avut mai multe discuţii cu echipe din zona ţărilor arabe, însă nu a ajuns la un numitor comun cu acestea.

Conform informaţiilor colegilor de la Divizia Locală DigiSport Iaşi, Ambrosie, preşedintele lui CSM Poli Iaşi, a discutat în ultima săptămână cu Sânmărtean. Mijlocaşul a fost încântat de proiectul prezentat de oficialul grupării moldave şi a promis că în câteva zile, dacă nu va primi o ofertă de nerefuzat din punct de vedere financiar din zona Golfului, îşi va pune semnătura pe un contract cu Iaşiul. În aceste condiţii, sunt şanse mari ca "magicianul" să revină în România şi să ajute formaţia din Moldova în sezonul în curs.

În această vară, Sânmărtean a fost şi pe lista lui Hagi, care îl vedea "dirijorul" care să o ducă pe Viitorul în grupele unei competiţii europene. Cele două părţi nu au ajuns însă la un acord.

Mijlocaşul a rămas liber de contract în această vară, după ce Al Taawon nu i-a propus prelungirea înţelegerii. În Arabia Saudită, mijlocasul român câştiga 700.000 de euro pe sezon, de 7-8 ori mai mult decât cele mai bune salarii din Liga 1 (excepţie FCSB, care acordă remuneraţii mai mari).