• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

LPF a reacţionat în urma comunicatului Viitorului, care a acuzat Liga că face jocurile FCSB-ului prin faptul că a solicitat deja Comitetului Executiv al FRF omologarea clasamentului play-off-ului Ligii 1, spre deosebire de anul trecut, când a aşteptat finalul play-out-ului pentru a face asta.

Directorul de comunicare al LPF, Marius Mitran, a explicat la sport.ro motivul pentru care Liga urgentează omologarea clasamentului.

"Sunt cel puțin două motive pentru care se întâmplă asta:

1. Există această acțiune pe care FCSB o va face oricum la TAS. Așa cum e firesc, nu suntem de partea cuiva, noi trebuie să arătăm că nu ascundem nimic și nu e nimic ilegal. Orice acțiune a noastră de a tergiversa lucrurile ar sugera că ceva e în neregulă. De aceea am hotărât să urgentăm procedurile.

2. Având în vedere că play-off-ul e un campionat și că play-out-ul e alt campionat, noi putem cere doar omologarea play-off-ului. E și dovada care arată clar că avem două campionate. Faptul că ele pot fi analizate separat dovedește că play-off-ul e un campionat de sine stătător", a spus Mitran.

Managerul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, a reacţionat la "Digi Sport Matinal".

"Cerem doar respectarea reglementărilor în vigoare. Dacă se va ajunge la TAS, noi, fiind parte lezată, vom cere dreptul de a interveni în acest proces. Şi dacă lucrurile vor merge mai departe şi va fi o decizie care ne va dezavantaja vom reveni în civil, în ţară, şi vom chema pentru tot felul de daune morale şi materiale instituţiile care credem noi că ne-au dezavantajat în această situaţie, dacă va fi cazul. Cineva, cu o oră înainte de meci, a venit să-mi arate declaraţia preşedintelui Federaţiei, care spunea că titlul se poate decide la TAS, lucru care, cred eu, este inacceptabil. Ca să ajungi să nu-ţi cunoşti propriile regulamente sau să nu le mai recunoşti şi să îndemni cluburile să-şi caute dreptatea la TAS, cred eu că este mult prea mult, ajungem să fim ruşinea Europei. Sunt două motive, faptul ca în această speţă este implicată Steaua, care are o forţă pe care toată lumea i-o recunoaşte din toate punctele de vedere, suntem şi implicaţi în aceasta luptă între palate. Eu am fost la TAS, ştiu cum sunt lucrurile acolo, oamenii sunt de bună credinţă, dar e vorba de interpretarea unui text", a declarat Bivolaru la emisiunea moderată de Dan Filoti.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT