FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC U CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (15.09.2023)
Exclusiv Un nou anunț major la Dinamo, după ce Guvernul a dat aprobarea pentru noul stadion
dinamo 1
E gata! Hotărârea de Guvern așteptată de Dinamo: noul stadion se face
Video Exclusiv ”Cei de la FCSB au luat o decizie fantastică!”. Ce l-a impresionat pe Florin Prunea la liderul SuperLigii
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Răsturnare de situaţie în privinţa modernizării stadionului Dinamo: totul este blocat! Comunicatul MAI

23.05.2017, 13:55

După o lungă perioadă de timp în care lucrurile s-au tergiversat, în urmă cu două săptămâni se părea că situaţia modernizării stadionului din Ştefan cel Mare pentru Euro 2020 se cristalizase. Fostul preşedinte al CA, Nicolae Badea, afirmase, în EXCLUSIVITATE la Digi Sport, că este de acord cu propunerea CS Dinamo și că mai trebuie semnat doar un act adițional pentru ca totul să fie foarte clar, iar arena să intre în procesul de modernizare. Azi, însă, lucrurile au luat o altă turnură.

modernizare
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă către ACS FC Dinamo Bucureşti (societatea lui Nicolae Badea), propunerea neputând fi acceptată deoarece se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului, nu şi cedarea sarcinilor, anunţă MAI.

"În continuarea demersurilor pentru predarea documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti al MAI a primit la, sfârşitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adiţional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo Bucureşti. Propunerea ACS FC Dinamo Bucureşti nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmăreşte doar retragerea bunurilor şi suspendarea utilizării stadionului Dinamo şi nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis marţi MEDIAFAX.

Totodată, ACS FC Dinamo Bucureşti impune inclusiv un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-şi reia dreptul de utilizare pe acesta şi tot pe o durată nedeterminată, potrivit MAI, mai scrie sursa citată.

MAI spune că soluţia propusă de ACS FC Dinamo Bucureşti presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii, respectiv Anexei 3 a Ordonanţei 25/2001.


"Cu alte cuvinte, ACS FC Dinamo Bucureşti nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiţiei Companiei Naţionale de Investiţii, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparţin în integralitate şi acceptând astfel nerealizarea investiţiei pentru noul stadion”, potrivit sursei citate.

Ministerul de Interne reiterează ideea potrivit căreia singura soluţie pentru realizarea investiţiei o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo Bucureşti a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât şi în viitor, aceasta fiind propusă de actul adiţional pe care CS Dinamo Bucureşti l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo Bucureşti.

"Ca urmare a acestei situaţii de tergiversare din partea ACS FC Dinamo Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, invită public reprezentanţii legali ai ACS FC Dinamo Bucureşti să-şi reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată şi să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investiţiilor, aşa cum au fost ele menţionate în propunerea de act adiţional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI aşteaptă un răspuns din partea reprezentanţilor ACS FC Dinamo Bucureşti până vineri, 26 mai 2017, apreciind acest termen ca fiind suficient pentru clarificarea şi deblocarea acestei situaţii”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul precizează, în finalul comunicatului, că ACS FC Dinamo Bucureşti este o entitate distinctă de societatea care deţine echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, respectiv FC Dinamo 1948 SA.

Fostul preşedinte al Consilulului de Administraţie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, la Digi Sport, că a ajuns la o înţelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susţinea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părţi, prin intermediul unui act adiţional. Astfel, arena poate intra în administrarea Companiei Naţionale pentru Investiţii pentru a fi reconstruită.

Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:

Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2

WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2

WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2

3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2

Guvernul Năstase a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Etichete: nicolae badea , stadion dinamo , cs dinamo , comunicat oficial , modernizare stadion dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid

România a pierdut amicalul contra Columbiei, disputat pe Civitas Metropolitano, din Madrid, scor...

Doar 6 din 17! Notele, după România - Columbia 2-3: un ”Tricolor” a strălucit și a fost omul meciului
profimedia-0859843479
România - Columbia 2-3. "Tricolorii" au evitat rușinea pe final de meci! Rezultat istoric pe Metropolitano
profimedia-0859819437
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
România își știe acum toți adversarii de la EURO 2024! Programul complet al grupei: când și unde se joacă meciurile
profimedia-0826186694
Recomandările redacției
Video Exclusiv ”Cei de la FCSB au luat o decizie fantastică!”. Ce l-a impresionat pe Florin Prunea la liderul SuperLigii

Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Firma soției unui star de la Manchester United, cercetată de fraudă! Datorii de peste 18.000.000€
Captură de ecran 2024-03-28 103035
Giovanni Becali a dezvăluit totul: echipele din străinătate nu mai trimit scouteri pentru Dennis Man!
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Citește și
Video Ce a spus Cristi Borcea despre construirea noului Stadion Dinamo
Screenshot 2024-03-22 205920
Exclusiv Florin Bratu a spus în ce condiții ar putea exista doar ”un singur Dinamo”
florin bratu digi
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv Ionel Dănciulescu știe ce nume ar trebuie să poarte noul stadion al lui Dinamo: ”Așa văd lucrurile”
ionel danciulescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit