• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Patronul de la Juventus București, Ilie Ciuclea, a vorbit public pentru prima dată după scandalul cu antrenorul Daniel Oprița, înlocuit cu forța, după ce tot el anunțase că vrea să plece. Întrebat dacă într-adevăr l-a amenințat pe tehnician cu bătaia, așa cum a susținut acesta, finanțatorul nou promovatei a spus că regretă că nu a făcut-o.

"L-ați amenințat că îl bateți?" a fost întrebarea adresată de reporter, urmată de răspunsul halucinant al patronului de la Juventus București: "Îmi pare rău că nu am făcut-o".

"E un impact al unor copii. Venind din Liga a 2-a, le e greu să joace în Liga 1. O să jucăm mai departe cu tineri, cu speranțe, nu mi se pare un cataclism. Aveam așteptări mai mari, dar e normal că nu poți să faci niște treceri așa, direct. E foarte greu să treci de la soldat la general. Trebuie să faci pașii, de la soldat, la sergent și așa mai departe. Planurile noastre sunt pentru creșterea copiilor, nu pentru Liga 1", a declarat Ilie Ciuclea, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special", la finalul meciului Astra - Juventus 2-0 (VIDEO).

"Faptul că au promovat copiii noștri de la Liga a 2-a a fost consecința muncii lor. Nu puteam să îi oprim sau să ne apucăm să vindem meciuri sau să facem cine știe ce trăznăi, ca să nu jucăm. E dreptul lor. Se pare că Liga 1 e mai prețioasă", a adăugat finanțatorul nou promovatei.

Întrebat dacă au existat greșeli la nivelul conducerii tehnice, Ilie Ciuclea a răspuns: "Cred că la nivelul conducerii tehnice s-au creat prea multe ambiții. Eu am ce să reproșez conducerii tehnice, nu le-am reproșat niciodată nimic. Le-am spus că la noi, la Juventus, antrenorii nu intră pe teren în timpul meciului, ci numai jucătorii. Le-am spus că trebuie să se ambiționeze și să joace serios, se pare că nu au înțeles, dar asta nu are importanță".

După meciul cu FCSB (pierdut cu 1-2 VIDEO), Oprița a fost împiedicat să intre pe stadion la antrenamentul de luni al lui Juventus și susține că, la pauza ultimei partide sale ca antrenor la formația nou promovată, patronul a intrat în vestiar și i-a amenințat cu bătaia atât pe el, cât și pe jucători.

Ultimul episod al șicanelor dintre Oprița și club s-a desfășurat chiar la Giurgiu, înaintea meciului Astra - Juventus. Antrenorul și cei doi secunzi ai săi s-au dus la vestiare, dar au fost îndepărtați de președintele clubului, Gheorghe Chivorchian, ajutat de stewarzi, apoi au urmărit jocul din tribune (VIDEO).

"Nu ne interesează Oprița, e treaba dumnealui. Noi răspundem de faptele noastre, așa cum dumnealui va răspunde pentru faptele sale. Să fie sănătos dacă a venit la meci. O fi antrenor, dar nu la noi, poate la altă echipă. Și-a dat demisia public. Avem o mapă întreagă de documente de la ultimele 4-5 meciuri, când el a demisionat de la club", a mai spus patronul de la Juventus, înaintea momentului care a uluit pe toată lumea.

Prezent în studioul Digi Sport, Ianis Zicu a reacționat dur și i-a atras atenția lui Ilie Ciuclea cu privire la gravitatea declarațiilor sale.

"O lipsă totală de bun simț. O nesimțire crasă! Eu o spun, pentru că nu mă interesează dacă o să fiu sau nu antrenor la Juventus București. Dânsul ar trebui să fie foarte atent la ce vorbește pentru că îl urmăresc și copiii care vor să crească în țara asta și să aibă performanțe sportive și nu poți să mergi la un club de genul acesta", a spus Ianis Zicu, în emisiunea "Digi Sport Special".