• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Florin Niţă (30 de ani) e extrem de supărat pe Nicolae Dică. Tehnicianul l-a ignorat în toată deplasarea de la Plzen, scor 2-0 pentru cehi, neştiind cum să îi spună că nu va fi titular în partida de Europa League, de joi.

Deşi FCSB e calificată în primăvara europeană şi se luptă cu şanse la campionat, Dică ar putea să piardă în curând vestiarul. La asta a contribuit în primul rând atitudinea lui Becali, care l-a făcut praf după înfrângerea de la Iaşi, dar şi faptul că antrenorul nu reuşeşte să gestioneze cum trebuie situaţiile delicate.

Ultimul exemplu în acest sens a fost modul în care a tratat situaţia lui Niţă, înainte şi după partida de joi, de la Plzen. "Dică a fost cu ideea să-l bage pe Andrei Vlad. Eu mă bag când lucurile nu merg bine. Supărarea cu Iaşi nu înseamnă că e vreo problemă la echipă" a precizat Gigi Becali într-o intervenție telefonică la Digi Sport Special. În realitate, sursele Digi Sport indică faptul că Gigi i-a transmis lui Dică că ar vrea să mizeze pe tânărul portar, în Europa League. Calificarea fiind obţinută deja, patronul i-a explicat tehnicianului că ar fi bine pentru moralul lui Vlad să debuteze într-o asemenea competiţie.

De altfel, ideea lui Gigi de a-l utiliza pe "Messi al portarilor" e mai veche, el recunoscând public că i-a spus tehnicianului că îl vrea pa goalkeeper în campionat, pentru a rezolva astfel şi problema jucătorului eligibil pentru U21. Pentru Dică, Niţă este în continuare numărul unu, astfel că ideea patronului de dinaintea confruntării cu Plzen a fost îmbrăţişată imediat. Mai exact, antrenorul s-a gândit că îi va face acest hatâr lui Becali, pentru ca apoi, în campionat, să nu mai aibă presiunea utilizării tânărului portar.

Niţă, ignorat

Problema cea mare în ceea ce îl priveşte pe tehnician e că nu a ştiut să comunice cu Niţă, neoferindu-i vreo explicaţie pentru motivul pentru care nu este titular. Ba mai mult, conform surselor Digi Sport, antrenorul nu a vorbit absolut nimic cu jucătorul său din momentul îmbarcării cu destinaţia Cehia, până la întoarcerea în ţară.

Cel mai probabil Dică nu a ştiut cum să pună problema şi s-a aşteptat ca lucrurile să se aşeze de la sine, din moment ce în campionat, cu Astra, urma să îl folosească din nou titular pe internaţional.

Doar că Niţă a fost extrem de deranjat de atitudinea tehnicianului, aşteptându-se măcar la o discuţie faţă în faţă cu acesta. Pe goalkeeper nu l-a deranjat faptul că nu a fost folosit, ştiind că Vlad e un talent imens, ci comportamentul lui Dică. El ar fi vrut probabil să i se comunice hotărârea luată şi să i se explice faptul că e o decizie de moment. Nu s-a întâmplat aşa, tânărul antrenor preferând să aplice politica "struţului". În loc ca lucrurile să se rezolve de la sine, cum spera tehnicianul, Niţă a perceput aceast comportament drept un mic afront şi, în consecinţă, e destul de supărat.

Contract nou în vară

Probabil cel mai bun om al FCSB în sezonul recent încheiat, Florin Niță și-a prelungit în vară contractul scadent în iunie 2018. Portarul a semnat prelungirea până în 2021.

Niță avea până în sezonul trecut 8.000 de euro pe lună, iar finanțatorul roș-albaștrilor a acceptat să-i mărească substanţial salariul, astfel că portarul câştigă acum 15.000 de euro pe lună.

Goalkeeperul a fost adus la FCSB de către Laurențiu Reghecampf de la Concordia Chiajna, în 2013, ca a treia soluție în lot; după plecarea lui Tătăruşanu, Niţă a ajuns nu numai titular de drept al roș-albaștrilor, dar și unul dintre cei mai buni jucători din lot, fiind și în vizorul lui Christoph Daum pentru meciul cu Polonia.

2 milioane de euro este cota de piață a lui Niță, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGISPORT