• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Managerul general al al lui CS U Craiova, Marcel Popescu, a propus numele noului stadion din Bănie, care va fi inaugurat în această toamnă.

''Indiferent cum se va numi stadionul, 32.000 de oameni vor scanda strigătul nostru de luptă, Ştiinţa, Ştiinţa. Pentru mine, sentimental, stadionul este 'Arena Leilor', pentru că este simbolul care se află pe steagul nostru. Prin faptul că îi spunem 'Arena Leilor' recunoaştem şi meritele celorlalţi, dispăruţi sau încă în viaţă, care au merite extraordinare la numele acestui club'', a afirmat Popescu. 

Conducătorul Craiovei le-a transmis suporterilor că nu trebuie să fie supăraţi în cazul în care noua arenă nu va purta numele lui Ion Oblemenco, ci al unui sponsor, aşa cum a propus Olguţa Vasilescu.

''Universitatea Craiova are o istorie pe care o respectă şi prin atitudinea pe care o are impune respect, pentru că memoria marilor jucători dispăruţi, memoria performanţelor nu poate să o şteargă nimeni. Numele unui stadion nu certifică istoria unui club, decât glorifică pe cel care a făcut cel mai mult pentru acest club. Pe cel care a făcut şi care mi-a fost prieten, Nelu Oblemenco, nu-l poate uita nimeni. Faptul că a avut, ca şi Dembrovszky, fiind în viaţă, statuie, certifică şi argumentează ceea ce afirm. Pentru că suntem într-un secol atipic şi procesul de globalizare continuă, să nu surprindă pe nimeni faptul că arena devine şi comercială, prin faptul că numele unui sponsor nu ştirbeşte cu nimic numele marilor cluburi. Orice venit este binevenit, dar în niciun caz numele unui stadion nu dă o pată nici clubului sau nu duce în uitare pe cel care a făcut enorm pentru Universitatea Craiova, Nelu Oblemenco'', a mai spus Marcel Popescu.

Oficialul s-a referit şi la partida de inaugurare a noii arene: ''Meciul de deschidere aparţine clubului, dar data la care putem face acest lucru aparţine primăriei. Nu putem spune că invităm un adversar, pentru că dacă l-am invita ar fi în plin campionat, însă, fiţi convinşi, că pe lângă sentimentele, dorinţa noastră şi entuziasmul pe care îl generează, va fi şi cu un fast specific familiei noastre''.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT