• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE 23:23 Mihai Stoica şi Nicolae Dică au comentat în cheie ironică arbitrajul din partida cu Astra. Asistentul Vladimir Urzică a ridicat eronat fanionul la o fază în care Golofca a înscris, stârnind frustrare printre roş-albaştri. În ultima perioadă s-a vorbit despre o direcţie clară a arbitrilor, astfel încât CFR să iasă campioană, iar vicecampioana pare să îmbrăţişeze această ipoteză. 

"Am înţeles că nu a fost ofsaid. Din păcate, ne scot şi mingea din poartă, dar asta este. Se vede clar ce se întâmplă, nu vreau eu să comentez mai mult pentru că nu îmi stă în caracter", a spus Dică, la final.

În schimb, directorul sportiv Mihai Stoica a fost mult mai acid. "Gol valabil Golofca, o nouă viciere de rezultat. Forța, forța cefere", a scris oficialul roş-albaştrilor pe Facebook.

Ştirea iniţială

FCSB a fost privată de acordarea unui gol valabil în confruntarea cu Astra. Golofca a plecat din poziţie regulamentară, însă tuşierul a considerat, eronat, că mijlocaşul roş-albaştrilor se află în ofsaid.

Cu o echipă cu multe rezerve, vicecampioana a avut viaţă grea în confruntarea cu o formaţie excelent organizată de Edi Iordănescu. Chiar şi aşa, FCSB a revenit de la 0-1 şi putea face 2-1 în minutul 72, dacă asistentul Vladimir Urzică nu ar fi ridicat greşit fanionul.

Concret, la o fază în care Achim a avut rol de dispecer, nou venitul în lotul FCSB, Golofca, a plecat de la limita ofsaidului. Mijlocaşul a trimis în plasă, însă centralul s-a văzut nevoit să anuleze reuşita pe motiv că jucătorul se afla în afara jocului. Reluările au demonstrat că, deşi faza nu a fost una uşoară, tuşierul a greşit.

Vezi mai jos imaginile