• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Acuzaţi din toate părţile după meciul cu Dinamo, clujenii ies la rândul lor la contraatac. Dan Petrescu spune că îi e "silă" de ceea ce se întâmplă şi anunţă că ia în calcul chiar şi plecarea din România.

CFR este neînvinsă în primele cinci etape, în care a primit un singur gol, dar tehnicianul formaţiei din Gruia are motive de nemulţumire. "Bursucul" este deranjat de declaraţiile făcute de dinamovişti după meciul direct, pierdut la Cluj, scor 0-1.

Cosmin Contra consideră nu numai că penalty-ul din care s-au impus ardelenii a fost unul inventat de "centralul" George Găman, ci şi că echipa clujeană va fi ajutată să câştige titlul în acest sezon.

"E normal să se creeze presiune la echipă, e lucrul care mă îngrijorează cel mai mult. Am jucat cinci meciuri până acum. La Botoşani am pierdut două puncte printr-o decizie de arbitru, când trebuia să dea penalty la Omrani, dar a dat roşu. În a doua etapă, cu Viitorul, ni s-a anulat un gol valabil, lucru nemaivăzut în istoria fotbalului, când un arbitru dă gol şi apoi se întoarce pentru că un jucător spune că nu a fost. La Mediaş, am bătut 3-0 fără drept de apel, iar la Iaşi am avut penalty clar, cu henţ şi fault. În al cincilea meci, cu penalty controvesat, am primit două roşii, dar nu zice nimeni că a fost penalty neacordat şi la Nouvier.

Dacă CFR nu avea puncte, nu mai vorbea nimeni. Dar CFR are puncte şi a început să ne atace lumea. O să-mi apăr mereu echipa. Am văzut atacuri incredibile din partea unor oameni la care nu mă aşteptam. Mi-e silă, mi-e greaţă de acei oameni care ne atacă. Să-şi vadă de meseriile lor, de munca şi de echipele lor. Dacă ei cred că doar arbitrii au câştigat, e problema lor.

Jucătorii mei s-au dăruit. Sunt convins că arbitrii vor încerca să fluiere ce vor adversarii. Mă aştept la greşeli împotriva noastră. O să le acceptăm, ce să facem? Aşa este România. Să vină străinii să ne arbitreze, să nu mai fie interpretări. De ce se face această mediatizare împotriva lui CFR după cinci meciuri? E incredibil, e inuman, sincer. N-am mai văzut aşa ceva, în nicio ţară din lume nu e ce e aici. Îmi vine să plec iar în altă parte, după ce m-am întors în ţară", a tunat Petrescu, la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Sepsi, care se va disputa luni, la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

După ce a ieşit campion cu Unirea Urziceni, în 2009, Dan Petrescu a mai antrenat în România un singur meci, la ASA Târgu Mureş, pe care a condus-o spre câştigarea Supercupei României.