• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit echipa etapei a 4-a din play-off-ul Ligii 1. FCSB și Dinamo sunt echipele care dau cei mai mulți jucători în primul 11 al etapei, alcătuit de către LPF.

Roș-albaștrii s-au impus cu 3-0 în fața celor de la Astra, prin dubla lui Alibec și golul lui Tănase, din pasa atacantului de 26 de ani. Decarul formației pregătite de Reghecampf și-a trecut și el în cont o pasă de gol pentru colegul său din atac. Pe lângă cei doi, de la echipa lui Gigi Becali în echipa etapei și-a mai făcut loc și Marian Pleașcă.

De partea cealaltă, echipa pregătită de Cosmin Contra a învins CFR Cluj cu 2-0, și-i dă în echipa etapei pe Dielna, Filip și Rivaldinho. În formația alcătuită de LPF și a făcut loc și tânărul Screciu, de la CS U Craiova, echipă care a învins Viitorul cu 1-0. De altfel, oltenii dau și antrenorul etapei, este vorba despre Gigi Mulțescu.

Echipa etapei este completată de Mihai Roman de la Botoșani, Grahovac și Ștefănescu de la Iași, plus Mailat de la Timișoara.

Portar

Branko Grahovac (CSM Poli Iaşi / 33 de ani) - A avut mai multe intervenţii importante, printre care două la scorul de 0-0, într-o perioadă în care gazdele controlau jocul.

Fundași

Marian Pleaşcă (FCSB / 27 de ani) - Prezent pentru a doua oară pe teren în tricoul "roş-albaştrilor", a avut o evoluţie apreciată de către microbişti. Pare soluţia pe care bucureştenii o caută de mult timp pentru flancul drept.

Claude Dielna (Dinamo / 29 de ani / 4 jocuri) - Fără greşeală în defensivă, unde s-a impus în faţa puternicilor jucători ofensivi adverşi. Un jucător cu mare experienţă, iar asta se vede pe teren.

Vladimir Screciu (CS U Craiova / 17 ani) - Deşi are doar 17 ani, impresionează prin maturitatea de care dă dovadă pe teren. Are un potenţial fantastic de creştere.

Steliano Filip (Dinamo / 22 de ani / 25 jocuri) - A făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Prinde pentru a cincea oară echipa etapei.

Mijlocași

Mihai Roman (FC Botoşani / 32 de ani) - Omul meciului. A pasat decisiv de de două ori şi a scos un penalty, transformat de Vaşvari.

Cătălin Ştefănescu (CSM Poli Iaşi / 22 de ani) - Omul meciului, cu un gol marcat dintr-o acţiune personală şi un penalty obţinut. În creştere vizibilă de formă în 2017.

Florin Tănase (FCSB / 22 de ani) - A patrulea gol în sezon, primul de la revenire. În total, 26 goluri în Liga 1.

Sebastian Mailat (Poli Timişoara / 19 ani) - Folosit pentru prima dată titular în sezonul curent, a impresionat prin viteza de joc şi prin tehnică.

Atacanți

Rivaldinho (Dinamo / 21 de ani) - A marcat un gol, primul în fotbalul românesc, şi a contribuit la reuşita lui Nemec.

Denis Alibec (FCSB / 26 de ani) - Dublă şi o pasă de geniu în doar 37 de minute. Se înscrie cu şanse mari în lupta pentru titlul de cel mai bun marcator din play-off.

Antrenorul etapei

Gigi Mulţescu (CS U Craiova / 65 de ani) - Victorie pe terenul liderului. Neînvins în deplasare.

Echipa etapei a 4-a din play-off, conform LPF

Grahovac - Pleașcă, Dielna, Screciu, Filip - Roman, Ștefănescu, Tănase, Mailat - Rivaldinho, Alibec

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT