• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ultima etapă a sezonului 2016-2017 din Liga 1, a 14-a a play-out-ului, are trei capete de afiș, în urma cărora se va stabili a doua echipă retrogradată, după ASA Târgu Mureș, dar și formația care va lupta pentru ”supraviețuire” în ”barajul” (tur-retur) cu UTA Bătrâna Doamnă. 

Astfel, duminică, 4 iunie, de la ora 21:00 se vor disputa meciurile FC Voluntari - Concordia, la Pitești, FC Botoșani - Pandurii și Gaz Metan Mediaș - ACS Poli Timișoara.

Faptul că oficialii celor de la Voluntari au decis să joace la Pitești meciul cu ilfovenii, din cauza faptului că arena ”Anghel Iordănescu” nu dispune de instalație de nocturnă, i-a nemulțumit atât pe omologii de la Timișoara, cât și pe cei de la Pandurii.

La o zi după izbucnirea acestui scandal, cei de la LPF au explicat că proaspăta deținătoare a Cupei României a ajuns să joace acest ultim meci în orașul lui Dobrin, din cauza faptului că pe ”Dinamo”, acolo unde au mai jucat, sunt probleme juridice importante între societatea lui Nicolae Badea și CS Dinamo.

Iată comunicatul integral, remis mass-media, de către reprezentanții LPF

”Liga Profesionistă de Fotbal își exprimă poziția legată de acuzațiile privind programarea meciurilor in etapa a 14-a a play-out-ului.
Programarea meciurilor in etapa a 14—a s-a făcut în urma discuțiilor cu deținătorii drepturilor TV, în conformitate cu prevederile ROAF.

Deținătorii drepturilor TV, în unanimitate, și-au exprimat opțiunea privind programarea meciurilor echipelor aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării în ziua de duminică, 4 iunie, începând cu ora 21.00, respectându-se astfel prevederile art. 11.3 ROAF.

LPF a comunicat oficial pe 30 mai programul etapei a 14-a, în conformitate cu prevederile articolului 11.6 ROAF.

În urma solicitărilor înaintate de echipele ACS Timișoara si Pandurii Tg Jiu, LPF a cerut deținătorilor de drepturi media reprogramarea meciurilor, însă aceștia nu au fost de acord să dea curs solicitării, prin urmare păstrându-se orele de start stabilite inițial.

Decizia deținătorilor de drepturi TV este motivată de meciurile de handbal difuzate la ora 18.00 și de acțiunea organizată de echipa națională de fotbal, începând cu ora 19.00.

În legătură cu acuzațiile aduse LPF în comentariile din emisiunile TV și presa scrisă, lansate de către cluburile Pandurii Tg. Jiu și ACS Poli Timișoara, privind o eventuală favorizare a clubului Concordia Chiajna prin jucarea acestui meci pe terenul de la Pitești, LPF dorește să precizez următoarele:

- în urma programării jocului Voluntari – Concordia Chiajna pentru ora 21.00, stadionul echipei gazdă, nu putea fi folosit (stadionul nu dispune de instalație de nocturnă);

- din cauza timpului scurt avut la dispoziție (programarea s-a făcut în data de 30 mai 2017), stadionul din Pitești a fost înaintat de FC Voluntari ca fiind locul de disputare a jocului;

- din cauza situației juridice neclare, dezbătută pe larg și în mass-media, stadionul Dinamo nu a putut fi folosit;

- costurile pentru închirierea Arenei Naționale nu puteau fi suportate de clubul gazdă pentru acest meci;

- disputarea jocului pe stadionul echipei oaspete, Concordia, este interzisă prin regulament;

LPF dorește să le reamintească cluburilor afiliate că rolul său este de a le apăra interesele. Cum în acest moment încasările din drepturile TV au cea mai mare pondere din veniturile totale ale cluburilor din Liga I Orange, decizia deținătorilor de drepturi media este determinantă în ecuația alegerii orelor de joc.

Reprezentanții LPF își exprimă dorința ca declarațiile reprezentanților cluburilor afiliate să fie mai realiste și ca protagoniștii spectacolului fotbalistic să fie întotdeauna jucătorii”, sună comunicatul LPF.