• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Mijlocaşul dreapta al lui Dinamo a fost invitat în această dimineață la emisiunea Digi Sport Matinal unde a vorbit despre mental-coaching. De altfel, fotbalistul de 25 de ani este printre marile revelaţii ale sezonului. A înscris nu mai puţin de nouă goluri în 33 de meciuri de campionat, doar unul mai puţin decât golgeterul "câinilor", Adam Nemec.

Sergiu Hanca a reuşit o "dublă" în aprilie, contra Viitorului, şi a marcat trei goluri în ultimele două meciuri din Liga 1, cu FCSB şi CFR Cluj. Unul dintre cei mai în formă fotbalişti din Liga 1, Hanca este curtat deja de mai multe echipe din străinătate. Fotbalistul a explicat în exclusivitate pentru Digi Sport cum reușește să se mențină la cel mai înalt nivel.

”Sunt foarte bucuros când aud că sunt convocat la echipa națională pentru că este cel mai frumos lucru să joci pentru țara ta. Secretul la început a ținut de Ioan Andone, el m-a reprofilat din fundaș dreapta în mijlocaș lateral. A văzut în mine anumite calități ofensive și am avut discuții până și contradictorii la început pentru că eu nu prea voiam. Dânsul și-a exprimat ce-și dorește de la mine, eu am pus în practică și au venit rezultatele. Cel mai important pentru mine a fost viața după antrenament, am avut și un preparator personal cu care mă pregăteam suplimentar. Îmi îmbunătățeam carențele fizice plus viața echilibrată, nu am cedat tentațiilor”, a explicat fotbalistul.

Hanca este şi cel mai bun pasator al echipei lui Cosmin Contra, cu nu mai puţin de zece pase decisive în actuala ediţie a Ligii 1. El spune că pentru condiția lui fizică sunt necesare exerciții în plus, total diferite față de cele de la echipa de club.

”Lucrez exerciții total diferite de cele pe care le fac fotbaliștii la echipele de club. De obicei, dimineața aveam antrenament cu echipa, după care mâncam și mă odihneam. După aceea mergeam la alt antrenament, cel personal, nu zilnic, dar de trei ori pe săptămână urmam să mă antrenez suplimentar. Antrenorul personal îmi recomada ce să mănânc, ce suplimente să iau, avea grijă de mine de la A la Z.

În România nu sunt condițiile de afară, asta pot să vă spun că nu pot fi toți monitorizați. Dacă te pregătești suplimentar și ai ocazia să faci pasul afară îți va fi mult mai ușor. Mulți jucători români care părăsesc campionatul intern joacă două, trei meciuri după care stau pe bancă.

Eu trăiesc acum momentul dar mă pregătesc pentru viitor, e foarte importantă mentalitatea. Cătălin Munteanu ne-a explicat la mai mulți fotbaliști în luna octombrie a anului trecut despre acest proiect”, a mai punctat fotbalistul lui Dinamo.

Sergiu Hanca este ultimul laureat al trofeului "Fotbalistul lunii", acordat lunar de Digi Sport celui mai în formă fotbalist din Liga 1.