• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gică Hagi se pregăteşte pentru finala campionatului, meciul cu FCSB din etapa a şaptea din play-off-ul Ligii 1 şi a ales să mute presiunea în tabăra "roş-albaştrilor", explicând cât de importantă e victoria pentru echipa lui Laurenţiu Reghecampf.

"Nu avem acea presiune pe care o au ceilalţi. Sunt obligaţi să câştige. Dacă nu câştigă, e panică. Sunt obligaţi să fie cei mai buni. Nu fac calcule, nu zic cine va fi campioană. Mă interesează ce vom face noi. Un meci important, suntem spre sfârşit, mai avem 4 meciuri, în care trebuie să menţinem ritmul pe care l-am avut până acum. Sperăm după ce am jucat la Dinamo şi am pierdut, să venim cu un rezultat pozitiv. E nevoie de victorie. Mergem să marcăm goluri. Sperăm să facem un meci mare. Istoria aşa se scrie. De la fiecare meci învăţăm. Personal, cred că este o săptămână în care vom lucra cel mai mult la starea fizică a jucătorilor. Am avut anumite probleme. Nedelcu, să vedem dacă poate juca în ultimul meci al campionatului. Locul doi îţi asigură o calificare în Champions League. Cu cât termini mai sus, cu atât e mai bine pentru noi. Trebuie să terminăm aşa cum trebuie anul.

Fiecare poate pune presiune. Portarul e un om important. Meciul va fi deschis. Chiar dacă nu cred că FCSB se va gândi la un meci egal, va ieşi un meci interesant. Ambele echipe vor vrea să câştige. FCSB e valoroasă, are un lot foarte, foarte valoros. E singurul club din România care îşi permite să cumpere jucători. Noi suntem un club care formează jucători. E mult talent în echipa noastră şi se vede. Jucăm fotbal indiferent de adversar şi avem un joc plăcut. Avem şi rezultate şi ne batem cu cele mai bune echipe din România pentru a ieşi campioni, cu jucători foarte tineri", a spus Hagi, într-o conferinţă de presă.

Gigi Becali a susţinut că a vorbit cu naşul Hagi înainte de meci, dar că nu i-a spus nimic legat de portarul Rîmniceanu, aşa cum "Regele" făcuse înainte de meciul tur, atunci când a zis că îşi doreşte să greşească Florin Niţă, iar portarul FCSB a comis-o la două dintre cele trei reuşite ale Viitorului (3-1).

"La portar se va face diferenţa! Acolo", a spus Hagi râzând. "Jocul echipei e bun, şi al nostru şi al lor. Va fi o luptă la mijlocul terenului. Portarul întotdeauna va fi decisiv. Trebuie să jucăm colectiv foarte bine ca să o batem pe FCSB. Trebuie o circulaţie bună a mingi. Presiunea nu se poate evita. Cine poate, poate, cine nu, nu. Presiunea trebuie să îţi placă. Asta înseamnă performanţă. Suntem 10 la 10 pe teren şi cu portarul, care o poate comite".

Înainte de meciul direct, FCSB e pe primul loc în Liga 1, cu 37 de puncte, la trei lungimi de Viitorul, ocupanta poziţiei secunde.

Partida dintre FCSB și Viitorul se va disputa luni, 24 aprilie, de la ora 20:30, pe Arena Națională și va fi transmisă în direct de Digi Sport. Meciul va putea fi urmărit în format live text și video pe digisport.ro și m.digisport.ro.