• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică (37 de ani) nu l-a inclus pe Cătălin Golofca (27 de ani) în lotul pentru partida cu FC Voluntari, prima din returul sezonului regulat, care se va disputa diseară, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, pe motive de indisciplină. 

Decizia tehnicianului roș-albaștrilor a fost lăudată de către Florin Marin, unul dintre foștii mari jucători ai Stelei, dar și antrenor cu mare experiență în fotbalul românesc.

”Am întâlnit și eu asemenea jucători. Steaua este un club greu, cu pretenții mari, cu principii care s-au transmis din generație în generație, de la CCA, mai apoi la Steaua și acum la FCSB. Este vorba despre disciplină și ordine, deziderate fără de care nu s-ar fi putut câștiga Cupa Campionilor Europeni. Au mai jucat o finală, o semifinală de Europa League și doar așa se poate reuși.

Golofca a greșit, n-are cultură fotbalistică! Nu uitați că acum un an, un ași jumătate juca în Liga 2. A fost transferat de Botoșani, a avut evoluții bune, uneori decisiv și așa a ajuns la Steaua. Numai că la Steaua sunt salarii foarte mari, club mare, Bucureștiul cu tentații și e normal să fii în prim plan. Ei bine, dacă pici în această plasă și nu ești profesionist 100% te elimini, pentru că nu se acceptă compromisul la Steaua”, a spus Florin Marin, invitat în studioul emisiunii ”Digi Sport Special”.

FC Voluntari - FCSB, programat în etapa a 14-a a Ligii 1, prima a returului din sezonul regulat, se va disputa pe Stadionul ”Anghel Iordănescu, vineri, 13 octombrie, de la ora 20:45 și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Fazele VIDEO vor fi redate în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, într-un format LIVE VIDEO&TEXT.

Florin Marin a mai spus că astfel de escapade aveau jucătorii și în anii dinainte e Revoluție, numai că deciziile erau drastice.

”Vreau să-l felciit pe Dică pentru decizia pe care a luat-o. Pe timpul meu nu exista a treia oară pentru astfel de escapade. A doua oară se dubla amenda iar a treia oară erai exclus din lot. Asta este Steaua!”, a completat ”Flocea”, la Digi Sport.

Cătălin Golofca, Vlad Achim, Marian Pleașcă, Paul Szecui și Andrei Vlad sunt cei cinci jucători pe care Nicolae Dică i-a lăsat în afara lotului pentru meciul cu FC Voluntari și i-a trimis la echipa secundă a clubului, care va juca tot azi, vineri, cu echipa a doua a ilfovenilor. Cei cinci s-au antrenat joi dimineață separat de restul lotului, sub comanda unuia dintre preparatorii fizici, Horea Codorean.

Dacă în cazul lui Golofca este vorba de o pedeapsă, decizia în privinţa celorlalţi e luată pentru a le oferi minute. Ei vor întări echipa secundă, dar pot reveni oricând la prima echipă, dacă situaţia o cere sau dacă îi conving prin prestaţii pe Dică.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT