• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Geraldo Washington Regufe Alves (36 de ani) fundașul portughez adus în fotbalul românesc de Steaua, și care a mai jucat la Petrolul și la Astra, a decis să renunțe la cariera de fotbalist profesionist.

Anunțul oficial a fost făcut în cadrul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, acolo unde Geraldo a fost invitat duminică. Portughezul a dezvăluit că cea mai mare realizare a sa, pe lângă cele două titluri de campion al României, unul cu Steaua și unul cu Astra, este de fapt alta.

”Titlul câștigat cu Steaua și cel câștigat cu Astra sunt importante pentru mine, dar faptul că mi-am creat o identitate la noi în țară contează mai mult. Am o soție frumoasă, o familie minunată, îmi place mult aici la noi, în România”, a spus Geraldo, la Digi Sport.

Portughezul a mai dezvăluit și de ce a refuzat o propunere de transfer din Anglia, pentru a rămâne la Steaua.

”Puteam pleca de la Steaua, dacă voiam. Am avut ofertă concretă de la Leeds, din Championship, dar nu m-am dus. M-am gândit: vreme rece, plouă mult, nu-mi place. Nici echipa, sincer nu m-a atras foarte tare. Am decis să rămân la Steaua, pentru că era o echipă mai mare, plus că începuse să-mi placă Bucureștiul”, a mai spus Geraldo, la ”Matinal”.

8 goluri a marcat Geraldo, în cele 161 de partide disputate în Liga 1. În plus, portughezul a mai bifat 16 meciuri și 3 goluri în Cupa României și 3 partide în Cupa Ligii.

2010 este anul în care Geraldo a ajuns în România (1 iulie), fiind adus de Steaua de la AEK Atena, liber de contract.

9 cluburi a bifat Geraldo în cariera sa: Varzim, Benfica B și Benfica, Beira-Mar, Gil Vicente, Pacos Ferreira, AEK Atena, Steaua, Petrolul și Astra.