• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Eric este pe val în acest moment. Mijlocașul brazilian a fost reinventat de Hagi și a marcat în ultimele două jocuri câștigate de Viitorul. Ultima reușită acestuia a fost în meciul cu FCSB, câștigat cu 1-0 de echipa sa. Eric a înscris cu un șut superb de la circa 25 de metri.

Jucătorul de 31 de ani susține că secretul său a fost discuția pe care a purtat-o cu Hagi în urmă cu ceva timp. Eric și a dezvăluit planurile pentru viitor și spune că își dorește să ajungă cel mai bun străin care a evoluat în România, dar și să bată recordul de cel mai bun marcator străin din Liga 1, deținut de Wesley.

”Îmi doresc să bat recordul lui Wesley pentru orgoliul meu, pentru cariera mea frumoasă, pentru toți românii care m-au susținut mereu. Eu cred că pot să ating acest obiectiv. Îmi doresc să fiu remarcat, cum a fost Demolari, cel mai bun străin din Liga 1.

Eu am cerut acea discuție cu domnul Hagi. I-am cerut sfaturi, l-am întrebat ce pot să fac pentru echipă. L-am întrebat cum să fac să ajung cel mai bun. La ultimele două meciuri am ascultat ce mi-a zis și a ieșit foarte bine. Am o dăruire enormă și îmi doresc să devin cel mai bun străin din campionatul României”, a declarat Eric, la finalul meciului cu FCSB.

Întrebat care a fost cel mai important sfat pe care l-a primit de la Gică Hagi, Eric a fost extrem de sincer: ”Să alerg :)) (n.r. - râde)”, a încheiat Eric.

În acest moment, fostul atacant de la Vaslui și Iași are 64 de goluri în Liga 1, deținând recordul de reușite ale unui străin pe prima scenă a fotbalului românesc. Brazilianul celor de la Viitorul are 51 de reușite în campionatul din România.

În vârstă de 31 de ani, Eric a jucat până în prezent, în Liga 1, pentru Gaz Metan, Pandurii și FC Viitorul .

750.000 de euro este cota de piață a lui Eric, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT