• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Astra a învins-o în deplasare pe FC Botoşani cu scorul de 3-1 (1-1), vineri seara, în primul meci din etapa a noua a Ligii I de fotbal.

FC Botoşani, care a pierdut primul său meci pe teren propriu în acest campionat şi a ajuns la o serie de patru meciuri fără victorie (3 înfrângeri).

La finalul partidei, antrenorul gazdelor, Costel Enache, a încercat să găsească explicaţiile pentru înfrângere, mai ales în condiţiile în care echipa sa a avut un avantaj de un gol pe tabela de marcaj.

"Ne-am pierdut valorile de bază în această seară. Nu e convenabil să îţi vezi munca echilibrată pe ultimii metri din prima repriză. Dar am avut pauza şi puteam gestiona altfel lucrurile. Şi eu îmi reproşez discursul, trebuia să mi-l fi construit altfel. În a doua repriză nu am mai avut organizare, nu am mai avut logică în joc. Parcă aşteptam pe cineva să lumineze jocul. Problema e că nu am mai avut acea încredere că putem reveni. Nu aş putea să spun la cald de ce, vreau să revăd jocul. Trebuie să vedem unde am greşit şi săptămâna viitoare să arătăm faţa frumoasă a echipei noastre", a spus tehnicianul, la microfonul DigiSport.

O posibilă explicaţie pentru prestaţiile slabe din ultimul timp ar putea fi reprezentată de faptul că Botoşani a început excelent sezonul, iar jucătorii s-au speriat când s-au văzut în fruntea ierarhiei din Liga 1. Această ipoteză este împărtăşită doar pe jumătate de Enache.

"E o presiune că suntem în faţă, dar aceasta ar fi trebuit să ne motiveze. Eu credeam că acest parcurs nu va genera trac, ci entuziasm. Sunt de părere că avem jucători cu experienţă, care pot gestiona bine astfel de momente", a concluzionat antrenorul Botoşaniului.