• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Oltenii şi-ar fi dorit să evite inaugurarea noului stadion în meciul cu FCSB. Refuzul celor de la Sepsi le-a dat planurile peste cap. "Nu ne putem permite dintr-o ambiţie puerilă să jucăm cu ei la Severin" a declarat Marcel Popescu.

Se pregateşte o inaugurare de senzatie pentru noua arena din Craiova! Alb-albaştrii nu au putut muta meciul cu Sepsi în Banie şi au rămas cu varianta de a evolua pe stadionul de 30.000 de locuri direct împotriva vicecampioanei FCSB. Chiar daca doreau un adversar mai facil, oficialii anunţă că nu îşi pot dezamăgi fanii.

Craiova nu voia să îşi lege evenimentul de numele FCSB, din cauza relaţiilor reci Rotaru - Becali, dar se temeau şi de faptul că sărbătoarea îi va fi stricată, având în vedere valoarea adversarei. În plus, un meci împotriva roş-albaştrilor ar fi fost oricum o reţetă financiară de succes, astfel că un alt oponent la inaugurare ar fi însemnat garanţia umplerii arenei de două ori.

"Emulaţia şi modul în care se vând abonamentele ne determină să ne respectăm. Faptul că se vând mii de abonamente nu ne permite ca dintr-un orgoliu şi o ambiţie puerilă să lăsăm mii de abonaţi la Craiova pentru că vrem noi să jucam la Severin", a spus preşedintele clubului, Marcel Popescu, completat de Rodion Cămătaru: "E foarte bine că s-a făcut stadionul şi, la momentul ăsta, trebuie felicitaţi toţi cei care au contribuit la finanţare. E o bijuterie, cum vedem cu toţii. Obligă mult să facem şi echipă, e un stadion pentru cupele europene, extraordinar".

Meciul CSU - FCSB se joacă pe 29 octombrie, fix la 50 de ani de la primul meci disputat pe vechiul Oblemenco. Confruntarea din etapa a 16-a a Ligii 1 va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 şi în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro.