• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

CFR Cluj a rămas lider în Liga 1 şi după meciul de pe teren propriu cu CS U Craiova. Ardelenii şi-au consolidat prima poziţie, datorită victoriei cu 2-1, iar Ciprian Deac a fost unul dintre oamenii decisivi în succesul formaţiei din Gruia.

Mijlocaşul de 31 de ani a obţinut penalty-ul din care Emmanuel Culio a deschis scorul şi în urma căruia oltenii au rămas în 10 oameni, prin eliminarea lui Tiago Ferreira. Oaspeţii au protestat, considerând că decizia "centralului" Adrian Comănescu a fost greşită.

"Dacă nu eram faultat, scăpam singur spre poartă. Nu știu dacă a fost în careu sau afară. Vă spun sincer că a fost fault. A fost o ținere reciprocă, dar i-am luat fața și am încercat să mă duc singur spre poartă. Eu cred că a fost fault", a spus Deac, la finalul meciului.

VIDEO: Faza penalty-ului primit de CFR Cluj

De altfel, partida a fost una extrem de tensionată, inclusiv antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, fiind trimis în tribună, pentru proteste.

"Nu știu ce să zic de acea eliminare. Contează mai puțin dacă e pe bancă sau nu. E important ce facem noi în timpul meciului pentru că atunci e tensiune și auzi foarte puțin din ce se spune de pe margine", a precizat Deac.

Deşi condusă cu două goluri şi cu un om mai puţin pe teren, Craiova a găsit puterea de a reveni în meci şi a fost aproape să egaleze pe final.

"A fost o victorie muncită. Am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători foarte rapizi de la mijloc în sus. Craiova poate fi o candidată la titlu, are jucători buni, de viteză și nu ne-a fost ușor să câștigăm", a spus Deac.