• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali, patronul FCSB, cumpără de doi ani de zile tot ce este mai bun pe piața de fotbal din România, fără însă a reuși să câștige și ce-și dorește cel mai mult, adică titlul de campioană. Politica de marketing a omului de afaceri a fost ironizată recent de către unul dintre fotbaliștii de legendă ai roș-albaștrilor.

Marius Lăcătuș, căci despre el este vorba, implicat în proiectul celor de la CSA Steaua, crede că Becali ar trebui să se concentreze exclusiv asupra parcursului echipei din Liga 1 și să nu-și mai bată gândul cu formația din Liga 4.

”Eu cred că pe domnul Becali ar trebui să-l intereseze să-i blocheze pe cei din Liga 1, nu pe noi. De doi ani de zile nu blochează pe nimeni. Mă refer la titlul de campioană, ar trebui să îl intereseze asta, nu că Steaua urcă în Liga a 3-a sau Liga a 2-a”, a spus Lăcătuș, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Special”.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Lăcătuș s-a referit la afirmația pe care omul de afaceri a făcut-o în momentul apariției celor de la CSA Steaua.

"O să ajungă să zicem în Liga a III-a, când o să ajungă acolo eu o să îi ţin pe ei cinci ani în Liga a III-a, ca să mă distrez cu ei. Nici din Liga a IV-a nu cred că promovează, că sunt Rapid, Sportul acolo. În loc să te ocupi de camioane tu dai bani de fotbal? Să zicem că ajung în Liga I, deşi le va fi foarte greu.

Conform legii sportului nu au voie în Liga I, şi conform viitoarei legi nici în a doua nu o să aibă voie. Pot face ei zece Stele, însă Steaua e una singură, FCSB, e continuatoarea, succesoarea. Şi ăştia de la Armată zic că au până în 2003 palmaresul.

Cum să fie la voi, mă, când l-aţi predat lui Păunescu în 1999 sau 2000? Nu mai puteţi să îl aveţi, că l-aţi dat. Le-a preluat succesorul, apoi au ajuns la mine", a declarat Becali.

FC Voluntari - FCSB, programat în etapa a 14-a a Ligii 1, prima a returului din sezonul regulat, se va disputa pe Stadionul ”Anghel Iordănescu, vineri, 13 octombrie, de la ora 20:45 și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Fazele VIDEO vor fi redate în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, într-un format LIVE VIDEO&TEXT.

Înfiinţarea echipei militare vine ca urmare a litigiului dintre CSA Steaua şi gruparea din Liga 1, FC Steaua Bucureşti, în urma căruia clubul finanţat de Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a mărcii "Steaua Bucureşti" şi a fost obligat să îşi schimbe denumirea în FCSB.

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie 2014 prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret. Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.