• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CSA Steaua s-a reunit, a făcut și un antrenament cu public, sub îndrumarea lui Marius Lăcătuș, și așteaptă momentul să fie înscrisă la AMF București. Până atunci, noul proiect al Armatei a scindat și mai clar fostele glorii ale roș-albaștrilor în două tabere. Mai mult, deocamdată mocnit, pare a se declanșa și un război al declarațiilor între reprezentanții celor două tabere.

Gabi Balint, fostul mare jucător al Stelei, din anii ’80, a explicat, invitat fiind în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, de ce s-a disociat de echipa lui Gigi Becali și a aderat la cea a lui Lăcătuș. Expertul Digi Sport recunoaște însă că va fi greu ca CSA Steaua să se comporte după blazonul Stelei, dar nu imposibil.

”Va fi greu și e nevoie de timp. Hai să vedem ce va fi, nu șe știe. În viitor, poate să apară un grup de oameni care pot să investească mai mult. E un început deocamdată”, a spus Balint.

Mult mai dur a fost Helmuth Duckadam. ”Eroul de la Sevilla” este sceptic și spune că CSA Steaua se poate desființa după doi ani de zile.

”Deocamdată, această echipă nu este înscrisă, e una care a făcut un antrenament sau două, care va merge în cantonament la Cheile Grădiștei. Dar, alta e problema. Eu am fost, de la început, împotriva finanțării echipelor de fotbal de la Primării, cum a fost la Petrolul. S-a văzut că totul este politic, când s-a schimbat politicul, nu a mai fost finanțare, au ajuns unii la pușcărie, echipa s-a destrămat. La fel se poate întâmpla și cu Rapid, dar și cu CSA Steaua.

Bine, nu se va desființa Armata, clar, dar poate se va schimba ministrul și va avea alte priorități. N-o să fie acum un Talpan 100 de ani”, a spus și Duckadam, tot la ”Fotbal Club”.

”Suporterii CSA Steaua sunt radicali. Se vor întoarce împotriva echipei după două, trei eșecuri”

Oficialul grupării din Liga 1 a recunoscut că au fost și echipe private care s-au desființat, dar spune că nu va fi cazul și la FCSB.

”Au fost mai multe echipe care au dispărut, cum este cazul Urziceniului, să spunem, dar la Steaua nu se pune o astfel de problemă. De ce? Pentru că Steaua a fost singura echipă din Europa prezentă 11 ani la rând în grupele cupelor europene. Așa că nu se pune problema.

Eu spun altceva. Dacă la CSA nu se vor găsi oameni care să investească, această echipă nu va avea viață mai lungă de doi ani. A, că spun unii ’suntem alături de ea’, că el, Balint, ia două abonamente, că Pițurcă mai ia și el trei abonamente, nu ajunge.

Mai sunt 1000 de suporteri, care au fost și pe vremea Stelei, și care sunt suporterii radicali. Dacă echipa aceasta va pierde două-trei meciuri cu nu știu cine, ei se vor întoarce împortiva echipei, pentru că asta au făcut tot timpul”, a mai spus Duckadam, la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT