• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo se află în faţa posibilităţii de a cuceri Cupa Ligii, în direct la Digi Sport 1, sâmbătă seară, într-o dispută cu ACS Poli Timişoara.

Într-o conferinţă de presă, Cosmin Contra a vorbit pe larg despre confruntarea de mâine, dar şi despre situaţia specială de la echipa de pe Bega.

"E ultimul meci pentru noi în acest sezon. Jucăm finala, ne-am fi dorit să jucăm şi altă finală - de Cupa României -, dar nu s-a putut. Băieţii au făcut un efort extraordinar ca să ajungă în ultimul act şi îmi doresc din toată inima mâine seară să încununăm acest parcurs din Cupa Ligii cu ridicarea trofeului", a spus "Guriţă", într-o conferinţă de presă.

Croitoru, Cânu, Scutaru, Bocșan sau Straton nu au făcut deplasarea pentru meciul cu Dinamo, Popa dorind să îi menajeze în perspectiva finalului de play-out. Bătălia pentru salvarea de la retrogradare e mult mai importantă pentru bănăţeni, iar tehnicianul din Ştefan cel Mare înţelege perfect acest lucru.

"Chiar dacă echipa adversă vine fără foarte mulţi jucători care au rămas la Timişoara, într-o finală dacă nu iei jocul în serios poţi avea surprize. Am insistat toată săptămâna astfel încât concentrarea să fie maximă. Trebuie să respectăm adversarul şi să jucăm la nivelul arătat în ultimele două luni şi jumătate. Înţeleg perfect poziţia lui Popa, a făcut minuni la Timişoara. Înţeleg perfect că meciul cu Pandurii e finala lor, aşa pot rămâne în Liga 1. Salvarea de la retrogradare e obiectivul primordial pentru această echipă. Ştiu foarte bine situaţia de acolo şi mi-aş dori ca Timişoara să rămână în prima ligă", a mai spus Contra.

Faptul că ACS Poli nu şi-a făcut prioritate din Cupa Ligii poate fi o armă cu două tăişuri. Dincolo de relaxarea pe care vrea să o preîntâmpine în rândul jucătorilor săi, Contra se teme de forţa trupei de pe Bega. Chiar şi fără câteva piese de bază, echipa lui Popa e una solidă, articulată.

"Sincer mi-e frică: toţi daţi echipa Timişoarei care nu are nicio şansă. Să nu uităm că a plecat cu minus 14 puncte şi marti are posibilitatea să rămână în Liga 1. Să vedem ce altă echipă din România ar fi putut să faca asta. O formaţie care reuşeşte aşa ceva poate să pună probleme oricărui adversar", a mai spus antrenorul.

Dinamo - ACS Poli Timişoara, finala Cupei Ligii, se dispută sâmbătă, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport1.