• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Claudiu Keşeru e convins că transferul lui Denis Alibec va creşte calitatea în ofensiva Stelei în a doua parte a sezonului. Fostul atacant al "roş-albaştrilor" e sigur că şi fostul "vârf" al rivalei Dinamo, Harlem Gnohere, va aduce un plus în atacul echipei lui Laurenţiu Reghecampf.

"Cu siguranţă Alibec va aduce un plus de fineţe şi aş compara situaţia mea cu Piovaccari... el cu Gnohere. Cred că într o situaţie de criză va începe cu Denis şi apoi să joace cu amândoi. Este un plus la care poate apela Laurenţiu în caz de probleme", a declarat Keşeru la "Digi Sport Special".

Claudiu Keşeru nu vede cu ochi buni conflictul dintre echipa lui Gigi Becali şi Ministerul Apărării Naţionale, care a lăsat vicecampioana fără marca Steaua.

"Mă gândesc că, în momentul de faţă, şi de asta lucrurile nu merg atât de bine, pentru că e un detaliu pe care jucătorul îl simte", crede Keşeru.

Atacantul în vârstă de 30 de ani e golgeterul lui Ludogorets şi în al doilea sezon petrecut în Bulgaria: are 12 reuşite în 16 meciuri de campionat, deşi a început nemulţumit stagiunea.

"Am avut o discuţie cu patronul după Europeanul de vara trecută, în care mi-a zis că îşi doreşte ca eu să revin la patru zile după European. Chiar dacă aveam nevoie de o vacanţă mai mare am revenit pentru că era datoria noastră ca fotbalişti profesionişti să respectăm acest lucru şi ne- am prezentat. După aia nu ştiu ce s-a întâmplat. Fiind pe primul loc în clasamentul golgeterilor, venind şi de la Euro, mi-a fost un pic ciudat. După două-trei săptămâni am digerat acest lucru şi am încercat să fiu mai concentrat pentru a înscrie, am fost mai eficient", a mai spus "vârful" român.

Keşeru crede în continuare în şansele României de calificare la Mondialul din Rusia, în ciuda eşecului la scor din ultimul meci, 0-3 cu Polonia pe Arena Naţională.

"Ne dorim foarte mult calificarea, putem controla mare parte din ea. Chiar dacă trecem prin baraj, noi ne dorim să fim acolo. Eu zic că Daum a făcut o treaba bună până acum, lărgind lista jucătorilor. Până a se crea un nucleu de şapte-opt jucători care să poată să conducă naţionala e mai greu, dar e devreme pt a trage concluzii despre munca lui de până acum", a mai spus Claudiu Keşeru.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT