• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Jucătorul celor de la FC Botoșani, Olimpiu Moruțan, a intrat în atenția mai multor cluburi, în urma evoluțiilor pe care le-a avut în acest sezon. Pe lângă FCSB, mijlocașul mai este urmărit și de cluburi din Olanda, dar și Italia. Jucătorul de 17 ani a fost dorit și de Gică Hagi la Viitorul.

Finanțatorul moldovenilor, Valeriu Ieftimie, i-a stabilit prețul lui Moruțan și spune că l-ar lăsa să plece pentru două milioane de euro. Acesta consideră că FCSB ar fi destinația ideală pentru tânărul mijlocaș.

"Au întrebat şi cei de la Cluj de el, dar eu cred că Steaua poate fi o destinaţie pentru el. Repet, aşa cum i-am zis şi domnului Becali, în condiţiile în care există o ofertă bună o să-l lăsăm să plece. De el s-au interesat și câteva cluburi din Italia. Cei din Olanda, la fel, PSV. Foarte mulţi impresari umblă după el. Sunt multe discuţii, dar sunt şi lucruri concrete.

Moruţan este o valoare certă, dar sunt sute de jucători ca Moruţan care s-au pierdut, care au fost ridicaţi cât nu puteau să ducă. Bineînţeles că dacă vine o ofertă de nerefuzat poate pleca de la noi. Dacă îmi dă două milioane de euro, îl dau. Pentru Moruţan nu este o sumă mare. Dacă un club bun îmi dă două milioane, el poate pleca mai departe pe 10", a declarat Valeriu Ieftimie pentru ProSport.

Propunerea făcută de Becali a fost refuzată de conducerea moldovenilor, ca de altfel și cea a italienilor de la Atalanta, care ofereau 750.000 de euro.

Mijlocașul care va împlini 18 ani în această lună și-a început cariera la Universitatea Cluj, iar la începutul sezonului a fost transferat de FC Botoșani.

200.000 de euro este cota de piață a lui Moruțan, conform transfermarkt.de.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT