• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ionuţ Gheorghe a împlinit zilele trecute 18 ani, motiv pentru site-ul oficial al lui Dinamo să realizeze un interviu cu unul dintre cei mai talentaţi puşti din lot.

Debutat de Miriuţă chiar în marele derby cu FCSB, fotbalistul care a ieşit campion la categoria U19 cu formaţia din Ştefan cel Mare a povestit despre cât de mult şi-a dorit de mic să îmbrace tricoul alb-roşu.

"Sper din toată inima să nu-i dezamăgesc pe fani prin evoluțiile mele, prin tot ce fac eu pentru echipă. Când am venit prima dată aveam 5 ani. Nu am cum să uit acea zi pentru că am plecat plângând acasă, antrenorii i-au spus lui tata că sunt prea mic, Dinamo avea grupe doar pentru copiii de la 7 ani. Am revenit după un an, nu mai aveam răbdare", a spus Ion Gheorghe pentru site-ul lui Dinamo.

În privinţa debutului din partida cu FCSB, emoţiile nu au fost compleşitoare. Determinarea a fost foarte mare, mai ales că jucătorii lui Dinamo au simţit că adversara nu le este cu nimic superioară.

"La derby m-a anunțat domnul Miriuță că o să fiu pe banca de rezerve. Visam să intru măcar un minut în derby, să dau golul victoriei, să mă bucur cu suporterii, visul fiecărui copil crescut aici.

Dar nu mă gândeam că voi debuta. Aveam emoții la încalzire. Domnul Miriuță făcuse două schimbări, norocul meu că s-a accidentat Filip. Mai era o schimbare și noi eram trei jucători la încalzire. Am uitat complet de emoții când m-a chemat la bancă. Adversarii nu mi s-au părut superiori, am avut foarte multe ocazii de gol, însă nu am avut șansa de a marca, cred că o remiză era echitabilă", a mai spus tânărul mijlocaş, pentru ca apoi, întrebat de obiectivul său, să spună: "Visez să duc trofeul de campion în Peluza Cătălin Hîldan, să mă bucur cu suporterii noștri. Avem cea mai frumoasă galerie din România, nu există rivali pe stadioanele din țară. De la copii și juniori mergeam în peluză la meciurile primei echipe, trăiam fiecare derby la intensitate maximă. În peluză, alături de suporteri adevărați, am învățat ce înseamnă Dinamo".

sursă foto: fcdinamo.ro