• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Forma slabă a lui Denis Alibec a fost pusă pe seama pubalgiei de care suferă. Din punctul de vedere al foștilor fotbaliști Narcis Răducan și Ianis Zicu, prezenți în platoul emisiunii Fotbal Club, singurele soluţii le reprezintă operaţia sau repausul total.

Prezent în studioul emisiunii Fotbal Club, Narcis Răducan este de părăre că atacantul în vârstă de 26 de ani trebuie dus de urgență la o clinică de specialitate pentru a scăpa de pubalgie. ”Toată viața trebuie să ajungi cu 30 de minute mai devreme la antrenamente și să faci gimnastică. El se chinuie foarte tare. Toată viața ai asta. Te schimbă ca și profil, eviți soluțiile simple, el trebuie oprit și dus la o clinică de specialitate”, a spus Narcis Răducan, susținut de Ianis Zicu: ”Dacă are șanse să lovească mingea de la 16 metri în interior el nu poate, evită. Ce faci? Iei un antiflamator, dar te doare și când tușești”.

Narcis Răducan și Ianis Zicu au avut aceeaşi afecţiune şi spun că pentru Alibec există fie varianta operaţiei, fie cea a unei pauze totale de câteva luni.Ei precizează că problemele medicale pe care le are Alibec îi anulează practic toate punctele forte.

”Am trăit și eu experiența aceasta. Este tragic ce se întâmplă. Am stat de două ori câte opt luni. Acum există clinici, la Bologna, spre exemplu, când eram la Steaua am fost acolo. Am fost printre primii, după Prodan. Nu e de condamnat jucătorul, nici nu îți vine să tragi la poartă. Cu cât stă mai mult în țară și dacă a depășit un anumit punct de vedere Steaua trebuie să-l ducă la o clinică afară. Ei au mai contacte cu mai multe clinici de afară. Își pierde și cota... Eu asta am făcut, repaus trei luni și o săptămână și mă durea la fel de tare. Emerich Ienei, Viorel Moldovan, sunt mulți care avut”, a mai spus Narcis Răducan, completat din nou de Zicu: ”Nu este ceva care să vezi la ecograf. Dacă jucătorul îți spune că se simte bine, tu îl crezi, dar trebuie să înțelegi cât de mult îl doare și să iei decizia: ori operație ori repaus total să nu joace patru luni de zile. A greșit Alibec pentru că a intrat pe teren”.