• Liga 1: FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • La Liga, Etapa a 6-a: Alaves - Real Madrid (acum, pe Digi Sport 1) şi Girona - Barcelona (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2) 

Denis Alibec a fost aproape să ajungă în Championship, liga a doua engleză, în ultima zi a perioadei de transferuri din Anglia, însă mutarea a căzut în ultimul moment, pentru că patronul FCSB, Gigi Becali, a cerut mai mulţi bani decât se stabilise iniţial.

Potrivit Gazetei, pe 31 august, un impresar britanic împuternicit de Wolverhampton Wanderers a venit la Bucureşti pentru a negocia transferul atacantului de 26 de ani la echipa care a fost de trei ori campioană a Angliei în anii '50.

Antrenorul portughez al lui Wolves, Nuno Espirito Santo, se afla în căutarea unui fotbalist care să întărească ofensiva, pe lista echipei care ocupă în prezent locul 4 în Championship aflându-se şi olandezul Jurgen Locadia, de la PSV Eindhoven.

Delegatul lui Wolverhampton a discutat cu preşedintele Valeriu Argăseală, iar oferta englezilor a fost de 10 milioane de euro, sumă din care un milion ar fi ajuns la impresari. În acelaşi timp, Alibec acceptase propunerea primită, care i-ar fi adus un salariu de 25.000 de euro pe săptămână.

Negocierile au durat până în jurul orei 19:00 (ora României), însă acestea au intrat în impas după ce Gigi Becali a revenit asupra sumei discutate anterior şi a cerut 15 milioane de euro în schimbul căpitanului său. A fost momentul în care englezii s-au retras.

Impresarul fostului jucător de la Astra, Florin Lovin, a confirmat tratativele, dar nu şi detaliile care au dus la căderea transferului. "E adevărat, dar a fost totul pe ultima sută de metri", a precizat acesta, pentru sursa citată.

În cele din urmă, Wolverhampton nu a reuşit să-l transfere nici pe Locadia, pentru care a negociat în paralel, care variantă de rezervă pentru Alibec. Antrenorul lui PSV, Phillip Cocu, nu a mai acceptat vânzarea fotbalistului de 23 de ani, pentru că olandezii nu au găsit un înlocuitor în timpul scurt rămas.