• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Barcelona continuă să ducă o cursă pe mai multe planuri pentru desemnarea succesorului lui Luis Enrique. Unzue nu mai pare o soluţie atât de sigură, în condiţiile în care board-ul catalanilor nu mai doreşte să facă experimente, ci vrea să apeleze la un tehnician cu experienţă. Numele lui Allegri e în capul listei, dar oficialii de pe Camp Nou au şi o variantă de background: Leonardo Jardim, de la Monaco.

Într-un articol publicat în această după-amiază de Mundo Deportivo, ziarul de casă al catalanilor, sub tagul "TopSecret", se aduce în discuţie una dintre problemele cele mai stringente ale Barcelonei. Luis Enrique a anunţat că nu va continua din vară, iar Josep Maria Bartomeu are de făcut o alegere complicată.

S-a speculat că Unzue - secundul lui Luis Enrique - va primi o şansă, în buna tradiţie catalană, însă s-a vorbit şi de varianta Valverde (căruia îi expiră contractul cu Bilbao). Niciuna dintre variante nu ar fi de actualitate, în condiţiile în care şefii de pe Camp Nou ţintesc la cel mai înalt nivel.

Astfel, conform sursei citate, încă dinainte de meciul direct din Liga Campionilor, reprezentanţii lui Massimiliano Allegri au fost contactaţi. Barcelona a dorit să ştie în ce măsură italianul mai doreşte să continue la Torino şi după această stagiune şi ce alte oferte are. Mai mult, preşedintele catalanilor s-ar fi întâlnit ieri cu Giovanni Branchini, agentul tehnicianului, pentru a purta o nouă rundă de negocieri. De serviciile antrenorului lui Juve s-a interesat şi Arsenal, care îl vede candidatul perfect pentru înlocuirea lui Wenger, însă e de aşteptat ca acesta să prefere Barcelona. Multe vor depinde de câştigarea Ligii Campionilor, aducerea trofeului la Torino putând fi considerat sfârşitul unui ciclu. În aceste condiţii, posibilitatea ca Allegri să plece creşte substanţial.

Un alt nume pe lista Barcelonei e cel al lui Leonardo Jardim, antrenorul care se luptă la titlu în Franţa, dar care a reuşit şi o calificare istorică în semifinalele Ligii. Monaco etalează unul dintre cele mai ofensive jocuri din Europa, iar filosofia antrenorului s-ar mula perfect pe stilul Barcelonei. În plus, o venire a lui în Catalunya ar putea facilita şi transferul lui Mbappe, puştiul minune care a pus pe jar toate marile cluburi de pe "Bătrânul Continent" cu evoluţiile sale.