• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Brazilianul Marcelo este ultimul intrat pe lista vedetelor de la Real Madrid care au probleme cu legea din cauza taxelor. Fiscul din Spania a emis, marți, o plângere pe numele fundașului stânga, care este acuzat că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ o jumătate de milion de euro.

Suma exactă este de 490.917,70 de euro şi banii ar reprezenta impozitul pe veniturile din drepturile de imagine, după cum anunță presa din Spania. Procuratura din statul iberic îl acuză pe Marcelo (29 de ani) că ar fi construit o structură de societăți pentru a-și ascunde veniturile din drepturile de imagine.

"Structurile au fost folosite de plătitorul de taxe pentru a masca din punct de vedere fiscal beneficiile derivate din exploatarea drepturilor de imagine", au explicat autoritățile, în plângerea de marți. De asemenea, au menționat că fotbalistul ar fi completat declarațiile din 2011, 2012 și 2013, fără a declara vreo sumă anume din exploatarea drepturilor de imagine.

Marcelo se află pe Bernabeu din ianuarie 2007, atunci când a fost transferat de la Fluminense pentru 6,5 milioane de euro. A semnat, recent, prelungirea contractului până în 2020.

Cristiano Ronaldo și agentul său, Jorge Mendes, au fost deja audiați de tribunalul de la Pozuelo de Alarcon (Madrid), acolo unde instanța încearcă să determine gradul de vinovăție a fotbalistului portughez în cazul de fraudă fiscală unde pagubele statului spaniol se ridică la 14,7 milioane de euro.

Pe lista celor cercetați în Spania sub acuzația de fraudă fiscală se mai numără Lionel MessiJose Mourinho, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Fabio Coentrao sau Pepe.

La începutul lunii octombrie, justiția spaniolă l-a condamnat pe Ricardo Carvalho (fostul fundaș de la FC Porto, Chelsea şi Real Madrid) la 7 luni de închisoare pentru fraudă fiscală, pentru două infracţiuni pe care le-a comis în 2011 şi 2012 în legătură cu drepturile sale de imagine.