• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Real - Levante 1-1. Eliminarea lui Marcelo i-a scandalizat pe campionii Spaniei și ai Europei, care sunt hotărâți să conteste cartonașul roșu încasat de brazilian sâmbătă, pe finalul meciului cu Levante. Madrilenii ar trebui să primească verdictul miercuri, 13 septembrie.

Fundașul stânga brazilian a primit direct cartonașul roșu, în minutul 89 al meciului cu Levante, pentru un fault în atac. A pătruns în careu și, după care a șutat, s-a încurcat cu un adversar și amândoi s-au rostogolit pe gazon. În cădere, jucătorul Realului l-a lovit cu ambele ghete pe Lerma, mijlocașul oaspeților de sâmbătă, iar arbitrul i-a arătat direct cartonașul roșu, considerând că a lovit intenționat.

"[...] Marcelo a fost eliminat pentru următorul motiv: și-a lovit un adversar în spate, fără ca mingea să fie la o distanță la care putea fi jucată", a scris centralul Hernandez Hernandez în raportul arbitrului.

Marcelo (29 de ani) riscă o suspendare între două și 4 etape, dar clubul este hotărât să îi conteste eliminarea, considerând că arbitrul a comis o eroare de judecată. Potrivit spaniolilor de la As, principalul argument al Realului este lipsa de intenție a fotbalistului, care și-a lovit adversarul ca simplă consecință a căderii în urma contactului cu același jucător.

Cel de-al doilea motiv pentru care vor contesta cele trecute în raport este că mingea se afla încă în joc, după șutul lui Marcelo fiind respinsă de portarul lui Levante și aflându-se încă în careu, acolo unde a avut loc și infracțiunea brazilianului.

Dacă Real va avea suces în demersul său de a dovedi că Marcelo nu a avut intenție și intensitate în acțiunea sa, jucătorul ar putea scăpa de sancțiuni și ar putea juca din etapa următoare. În cel mai rău caz, brazilianul va primi doar o etapă de suspendare.

Următoarele meciuri ale celor de la Real Madrid în La Liga sunt cu Real Sociedad (în deplasare), Betis (acasă), Alaves (în deplasare) şi Espanyol (acasă). Toate meciurile Realului în campionat și în Cupa Spaniei sunt ÎN DIRECT pe Digi Sport, iar cele mai importante faze VIDEO apar în timp REAL pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

VIDEO Eliminarea lui Marcelo

17 trofee a câștigat Marcelo alături de Real Madrid: 4 titluri de campion în La Liga (2007, 2008, 2012, 2017), două Cupe ale Spaniei (2011, 2014), 3 Supercupe ale Spaniei (2008, 2012, 2017), 3 Champions League (2014, 2016, 2017), 3 Supercupe ale Europei (2014, 2016, 2017) și două Campionate Mondiale ale Cluburilor (2014, 2016).