• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În ziua galei The Best - unde cei 3 finaliști sunt Neymar, Cristiano Ronaldo și Messi - starul de la Real Madrid a avut parte de o caracterizare interesantă din partea unuia dintre marii golgheteri ai Portugaliei, care i-a fost coleg ani buni la prima reprezentativă.

Acum în vârstă de 41 de ani, Nuno Gomes este ambasador FIFA la gala The Best și, înaintea decernării trofeului ce recunoaște performanţele individuale ale celor mai buni fotbalişti ai anului, îi liniștește pe toți în privința stării și performanțelor lui Ronaldo (32 de ani).

Revenit după o suspendare de 5 meciuri (4 în campionat), lusitanul rămâne cu un singur gol marcat în cele 5 partide pe care le-a jucat până acum în La Liga. A punctat cu Getafe, în runda precedentă, dar în această etapă, cu Eibar, la victoria cu 3-0 a Realului (VIDEO) a trecut din nou pe lângă gol și a avut încă o dată reacții de frustrare din cauza ratărilor.

Fostul coleg al lui Cristiano Ronaldo spune că supărarea acestuia este un semn cât se poate de bun și că fanii Realului și ai naționalei Portugaliei ar trebui să se îngrijoreze doar atunci când va înceta să se enerveze că nu marchează, pentru că ar însemna că și-a pierdut din spiritul competitiv care l-a adus până la performanțele de acum.

"Cristiano Ronaldo e un fenomen, iar în final voturile se vor îndrepta către cel despre care se crede că a făcut cel mai bun sezon, dar atât el, cât și Messi, sunt incredibili. Niciunul dintre ei nu vrea să se retragă", a spus Nuno Gomes, înaintea galei The Best, potriit elbernabeu.com.

"Cristiano e un exemplu pentru copii, fiindcă întotdeauna vrea mai mult. E normal să se enerveze că nu a marcat cu Eibar. Să vă îngrijorați în ziua în care Cristiano nu se va mai enerva că nu marchează. Întotdeauna vrea mai mult, e o reacție normală pentru cine cu atât de competitiv cum este el. Nu se oprește din muncă, pentru a-și îmbunătăți permanent performanțele. E normal să nu mai vedem sprinturile de acum 5 ani, dar totodată nu văd să își fi pierdut prea mult din viteză. Își adaptează jocul condițiilor", a mai spus Nuno Gomes.

În acest moment, Nuno Gomes este al 5-lea în topul marcatorilor din toate timpurile de la naționala Portugaliei, cu 29 de goluri în 79 de meciuri (1996-2011). Lider este Cristiano Ronaldo, cu 79 de goluri în 147 de selecții (din 2003).