• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Real Madrid - Betis 0-1. Pe lângă cele trei puncte importante pierdute pe "Santiago Bernabeu", madrilenii au motive serioase de îngrijorare să regrete înfrângerea surprinzătoare înregistrată în faţa andaluzilor. Presa spaniolă vorbește despre cinci motive esențiale pentru care elevii lui Zinedine Zidane au atins un record negativ: să nu câștige primele trei meciuri de pe teren propriu ale sezonului pentru a treia oara în istoria clubului.

Real Madrid nu trece prin cele mai bune momente. Campioana Spaniei şi a Europei a pierdut cu Betis Sevilla, scor 0-1, printr-un gol primit în prelungirile partidei de la Sanabria, şi pierde contactul cu marea rivală, FC Barcelona, care are acum un avantaj de 7 puncte în clasamentul din Spania. Există mai multe motive pentru care trupa lui ”Zizou” a ajuns în această situație, aspecte care trebuie să se schimbe imediat dacă Real Madrid mai visează la un nou titlu în La Liga în acest sezon.

Privind începutul sezonului, când Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei și Supercupa Europei, nimic nu părea să fie suspect că elevii lui Zidane vor urma să traverseze actuala criză de rezultate. Însă, spaniolii vorbesc de cinci motive esențiale pentru care formația nu câștigă pe ”Bernabeu”.

Lipsa golurilor

Poate că aceasta este cea mai mare problemă a Realului în acest sezon. Datorită jucătorilor valoroși pe care îi are, echipa creează foarte multe ocazii de-a înscrie la fiecare joc. Cu toate acestea, ei nu au reușit să le fructifice, ceea ce i-a costat câte două puncte împotriva Valencia și Levante și înfrângerea cu Betis. De altfel, după cinci etape scurse în La Liga, elevii lui Zinedine Zidane au punctat de nouă ori în acest start de sezon, tot atâtea cât a înscris Lionel Messi, rivalul ”galacticilor” de la Barcelona.

Excesul încrederii în sine

Datorită începutului bun în acest sezon și după cursul extraordinar pe care l-au avut anul trecut, ”galacticii” au creat un mediu de încredere excesivă pe care îl plătesc acum. Zidane a subliniat de mai multe ori că una dintre cheile succesului este menținerea intensității în timpul celor 90 de minute și că victoria nu trebuie se lase așteptată datorită tratării de sus a echipelor rivale.

Suspendarea lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo a revenit după suspendarea de cinci jocuri, primită după prima rundă din Supercupa Spaniei. Portughezul s-a întors cu poftă de gol, dar totuși, și în ciuda faptului că și-a dorit să înscrie, Ronaldo încă nu a avut ritmul concurenței coechipierilor săi. Eliminat pentru două cartonașe galbene în meciul cu Barcelona (unul pentru că și-a dat tricoul joc după golul marcat și unul după o presupusă simulare), Ronaldo a fost suspendat cinci meciuri: unul pentru cartonașul roșu primit și alte patru pentru că l-a împins pe arbitrul partidei.

Arbitrajele

Nu toate problemele de la Real țin de fotbaliști sau de manager, iar arbitrii nu le-au făcut viața ușoară în acest început de sezon. Totul a început cu ”centralul” De Burgos Bengoetxea în Supercupa Spaniei, deși cu această ocazie, Real a reușit să depășească eliminarea lui Cristiano și să câștige pe Camp Nou. S-a întâmplat la fel pe ”Riazor”, unde campioana Spaniei a câștigat în prima etapă dar l-a pierdut pe Sergio Ramos, eliminat.

Cu toate acestea, problemele grave au apărut mai târziu. În partida cu Valencia, Fernandez Borbalan nu i-a acordat Realului două penalty-uri care ar fi presupus o victorie a trupei ”blanco”. Hernandez Hernandez a procedat la fel și nu i-a acordat o lovitură de pedeapsă în meciul cu Levante, dar l-a exclus pe Marcelo. Ultimul penalty neacordat, spun madrilenii, a fost în partida cu Real Sociedad când ”central” a fost Iglesias Villanueva.

Accidentările

Așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, Real Madrid începe să aibă o problemă serioasă cu accidentările. În doar opt meciuri, Vallejo, Theo Hernandez, Toni Kroos, Benzema, Kovacvic și Marcelo s-au plâns de accidentări.