• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Tribunalul Administrativ al Sportului din Spania (TAD) este ultima instanță care l-ar putea salva pe Neymar de suspendare la El Clasico, dar Barcelona nu a apucat să facă demersurile necesare înaintea ședinței de vineri, în care ar fi trebuit să se discute cazul brazilianului. O decizie era așteptată duminică, în ziua meciului Real - Barcelona (ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1), dar lucrurile se complică, în această situație.

Comisia de Apel a respins, joi, prima cale atac a Barcelonei și fanii sperau ca speța să intre pe ordinea de zi a ședinței celor de la TAD. Comisia Tribunalului Administrativ al Sportului s-a întrunit vineri, în ședința săptămânală, de la ora 15:00 (ora României) pentru a rezolva cererile primite, dar oficialii de acolo au precizat că nu există nicio adresă oficială din partea campioanei din La Liga, după cum anunță spaniolii de la Marca. Asta, deși Barcelona anunțase că a făcut deja demersul. După câte se pare, actele au venit spre finalul ședinței și rămâne de văzut dacă a fost prea târziu sau nu. 

Dacă nu s-a discutat în ședința de vineri, este greu de crezut că TAD va mai apuca să judece cazul lui Neymar pentru a oferi un răspuns în timp util. În funcție de rapiditatea cu care se va mișca Barcelona, ar putea exista șanse foarte mici pentru organizarea unei întâlniri de urgență pentru analiza posibilității de a-i reduce suspendarea starului brazilian. Pentru ca Neymar să poată juca, decizia trebuie să vină cel mai târziu duminică, în ziua meciului. Fără această hotărâre, sud-americanul rămâne fără drept de joc pentru partida cu Real.

3 meciuri a fost suspendat Neymar de către Comisia de Disciplină din Spania. Deși eliminarea din meciul cu Malaga a venit după ce a primit două cartonașe galbene, hotărârea a fost luată pe baza raportului arbitrului, care a notat gestul ironic făcut de sud-american pe drumul către vestiare. Campioana Spaniei spera ca brazilianul să rămână cu o singură etapă de suspendare - pe care a ispășit-o deja, la victoria cu Real Sociedad (3-2 VIDEO) - ceea ce i-ar permite să joace în El Clasico de duminică.

El Clasico dintre Real Madrid și FC Barcelona se joacă duminică, 23 aprilie, de la ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro.

Vineri, Neymar a fost inclus într-un top al celor mai influenți sportivi din lume. În aceeași zi, presa din Spania a scris despre o strategie a brazilianului, care s-ar putea folosi de interesul lui Manchester United pentru a obține un nou contract la Barcelona.