• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona s-a despărţit de Neymar în această vară, după ce PSG i-a achitat clauza de reziliere: 222 de milioane de euro. Catalanii s-au reorientat repede şi au găsit repede un înlocuitor pentru starul brazilian: un alt jucător din "Ţara cafelei" - Coutinho. Oficialii formaţiei de pe Camp Nou au demarat repede negocierile, dar cei de la Liverpool au fost de neînduplecat.

Nu mai puţin de 4 oferte a înaintat Barcelona pentru Coutinho, toate fiind refuzate de către conducerea "Cormoranilor". Ultima propunere a fost de 160 de milioane de euro, iar catalanii au dezvăluit, ulterior, că gruparea engleză a solicitat nu mai puţin de 200 de milioane de euro pentru a-l ceda pe Coutinho.

"După săptămâni întregi de oferte şi discuţii, Liverpool i-a stabilit preţul lui Coutinho şi ne-a cerut 200 de milioane de euro. O barbarie! Am decis să refuzăm. Este un exemplu al felului în care este fotbalul din prezent. Ceea ce s-a întâmplat pe piaţa transferurilor în această vară ne-a dus la un model de fotbal cu care nu suntem obişnuiţi", a declarat directorul sportiv al vicecampioanei Spaniei, Albert Soler.

Presa din Spania scrie azi că Barcelona a renunţat definitiv la transferul lui Coutinho şi că Ernesto Valverde şi-a stabilit repede o nouă ţintă. Este vorba despre starul lui Nice, Jean Seri, care va fi adus în ianuarie. Gruparea catalană s-ar fi înţeles deja pentru transferul mijlocaşului ivorian în schimbul sumei de 36 de milioane de euro, scrie Sport.

Seri este un mijlocaş central care va veni să îi facă concurenţă lui Busquets, în condiţiile în care Ousmane Dembele, adus de la Dortmund pentru 105 milioane de euro, dă semne că l-ar putea înlocui cu succes pe Neymar.

În afară de Dembele, FC Barcelona i-a mai transferat în această vară pe Gerard Deulofeu (Everton, 12 milioane de euro), Nelson Semedo (Benfica 30,5 milioane) şi Paulinho (GZ Evergrande, 40 de milioane).

26 de ani are Seri
14 milioane de euro e cota de piaţă a lui Seri
36 de milioane de euro oferă Barcelona pentru Seri