• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Barcelona nu renunță la Paulinho deși chinezii de la Guangzhou Evergrande au refuzat prima ofertă a catalanilor. Ziarul de casă al catalanilor anunță că gruparea de pe Camp Nou a făcut o ultimă propunere chinezilor, iar suma de transfer a crescut considerabil.

Președintele lui Guangzhou Evergrande a refuzat fără să stea pe gânduri oferta de 20 de milioane de a Barcelonei pentru mijlocașul brazilian și a transmis că vrea de două ori mai mult în schimbul lui Paulinho.

Ținând cont că Valverde insistă pentru acest transfer, oficialii catalani au făcut o nouă ofertă, iar suma propusă este între 30 și 40 de milioane de euro, notează sport.es. Chinezii pot încasa chiar mai mult de 40 de milioane de euro din bonusuri, dacă sud-americanul va străluci pe Camp Nou.

Paulinho, în vârstă de 28 de ani, a confirmat încă de luna trecută că agentul său a purtat discuții cu reprezentanții clubului catalan privind o mutare pe ”Camp Nou” în această vară. Cu toate acestea, clubul chinez a declarat că internaționalul sud-american nu este de vânzare și a refuzat o primă ofertă venită din Catalunya.

Paulinho joacă de doi ani în China și a fost unul dintre primii jucători cu o cotă bună care a plecat în noul "El Dorado" al fotbaliștilor. S-a transferat de la Tottenham, cel mai mare club la care a jucat.

Valverde, noul antrenor al catalanilor, a fost cel care a insistat pentru acest transfer, considerându-l un mijlocaş complet, perfect. El face excelent şi faza defensivă, deşi în multe momente ajunge la finalizare sau îşi "alimentează" colegii cu pase de gol.

41 de meciuri și 9 goluri are Paulinho la naționala mare a Braziliei, pentru care a debutat în 2011 și alături de care a participat la Cupa Mondială din 2014.

6 trofee a câștigat Paulinho alături de Guangzhou Evergrande: Liga Campionilor Asiei (2015), două titluri de campion în China (2015, 2016), Cupa Chinei (2016) și două Supercupe ale Chinei (2016, 2017).

14 milioane de euro a costat transferul lui Paulinho de la Tottenham la Guangzhou Evergrande, în vara lui 2015.