• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Andrei Ciolacu, fostul jucător al celor de la Rapid Bucureşti, CS Otopeni, Slask Wroclaw (Polonia) şi ASA Târgu Mureş a ajuns în Singapore, acolo unde a avut parte de o primire călduroasă din partea clubului Warriors FC. Mai mult, un post local de știri i-a făcut o vizită fotbalistului român aflat la antrenament.

Fostul atacant al Rapidului, Andrei Ciolacu, a ales o destinaţie exotică pentru continuarea carierei. Ultima oară la ASA Târgu Mureş, jucătorul în vârstă de 24 de ani a semnat un contract cu Warriors FC, a anunţat site-ul formaţiei care evoluează în prima ligă din Singapore.

”Din București la Choa Chu Kang! Noul atacant al lui Warriors, Andrei Ciolacu, a părăsit Europa și continuă aventura în Liga din Singapore. Românul are speranțe mari pentru noul sezon dar și în privința viitorului său”, a sunat prezentarea jurnalistului singaporez. ”Decizia de a veni aici a fost strict a mea. Nimeni nu a știut. Familia mea nu a aflat decât în momentul în care am semnat. A fost o surpriză pentru toată lumea. Mulți gândesc că este Asia, și nu Europa, dar eu cred că în Asia poți face lucruri bune. Când auzi atacant, în mod normal, te gândești la a da goluri. Asta este meseria mea, asta ar trebui să fac. Dar în meciuri, poți da și pase decisive. E bine să dai goluri, sper să înscriu multe, dar și să ofer pase pentru coechipieri”, a precizat jucătorul român în vârstă de 24 de ani. ”S-a adaptat cât se poate de bine, e un fotbalist bun care joacă decisiv. Aveam nevoie de un marcator, pentru că ne lipsea un atacant central. El va fi liderul echipei”, a punctat și Shahril Ishak, noul coleg al internaționalului român.

A jucat atât în Europa League cu Rapidul, cât și la echipa națională de tineret, iar acum speră să intre în circuitul primei reprezentative, chiar dacă își dă seamă că-i va fi destul de dificil lui Christoph Daum să-l monitorizeze. ”Știu că în Asia va fi greu să fiu urmărit de selecționer, dar în viață trebuie să fii mereu pregătit. Voi fi pregătit să joc pentru România până mă voi lăsa de fotbal”, a mai precizat Andrei Ciolacu.

Conform site-ului echipei Warriors, Ciolacu ar urma să debuteze azi, duminică, 2 iulie, în meciul cu Brunei DPMM, din etapa a 13-a, ora 14:30 (ora României). Înaintea acestei runde, Warriors FC ocupă locul 4 în campionatul din Singapore, cu 21 de puncte.

Ciolacu şi-a început cariera la Rapid Bucureşti, după care a mai evoluat la CS Otopeni, Slask Wroclaw (Polonia) şi ASA Târgu Mureş. În sezonul trecut, Andrei Ciolacu a reuşit trei goluri şi o pasă decisivă, în 32 de meciuri jucate la ASA, în toate competiţiile.