• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Rafael Martins, principala ţintă a Stelei pentru postul de atacant, a încheiat sezonul din Portugalia cu o dublă. Fotbalistul de 27 de ani a înscris golurile prin care echipa sa, Moreirense, s-a impus pe teren propriu cu Maritimo, scor 2-1.

Brazilianul împrumutat de la Levante a deschis scorul în minutul 20, apoi a dublat avantajul gazdelor, la scurt timp de la reluare, pentru ca Maritimo să reducă din diferenţă în ultimul minut.

Datorită celor două reuşite, Rafael Martins a terminat campionatul cu 16 goluri marcate, la aceastea adăugându-se alte 3 în Cupa Ligii.

Prin prestaţiile pe care le-a avut în sezonul care tocmai s-a încheiat, fotbalistul sud-american l-a convins pe managerul sportiv al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, acesta punându-l în fruntea listei de achiziţii din vară.

Totuşi, aducerea sa la Steaua nu se anunţă deloc o misiune uşoară pentru oficialii vicecampioanei. Cotat la 1,5 milioane de euro, Martins se va întoarce la Levante, care pare decisă să îi acorde din nou o şansă.

În acelaşi timp, gruparea spaniolă nu ar spune nu unui transfer definitiv, însă doar în măsura în care pe numele său va veni o ofertă concretă substanţială. Un lucru pe care patronul Stelei, Gigi Becali, nu pare decis să-l facă.

Rafael Martins nu este singurul jucător din Portugalia urmărit de Mihai Stoica. managerul sportiv al Stelei îi mai monitorizează pe Nathan Junior (Tondela), Henrique (Vitoria Guimaraes), Leo Bonatini (Estoril), Yero (Penafiel) şi Diogo Ramos (Freamunde).

Sursa foto: maisfutebol.iol.pt