• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Aproximativ 1,3 milioane de suporteri se vor deplasa în Qatar pentru a urmări Cupa Mondială de fotbal din anul 2022, au asigurat, joi, organizatorii competiţiei, mai exact jumătate din populaţia actuală a micuţei ţări din zona Golfului.

"Noi credem că vom avea un aflux enorm de suporteri, de ordinul a 1,3 milioane pe durata turneului", a declarat Nasser Al-Khater, unul din responsabilii Comitetului de organizare a Mondialului din 2022. Al-Khater a mai precizat că, pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale, majoritatea fanilor nu va veni din Europa sau America de Sud. "Din cauza situării geografice a Qatarului, eu cred că noi vom vedea o majoritate a suporterilor din regiune, în special din Arabia Saudită. Am mai văzut suporteri din India şi Rusia. Eu cred că noi vom vedea ceva complet diferit pe durata Cupei Mondiale", a adăugat acesta. În 2014, un milion de persoane s-au deplasat în Brazilia pentru a asista la Cupa Mondială. În 2022, competiţia va avea loc pentru prima oară la sfârşitul anului, între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Guvernul cheltuie 500 de milioane de dolari săptămânal 

Guvernul din Qatar cheltuie 500 de milioane de dolari pe săptămână pentru organizarea Campionatului Mondial din 2022, a declarat la rândul său Ali Shareef Al-Emadi, Ministrul de Finanţe. "Cheltuim aproape 500 de milioane de dolari pe săptămână pentru principalele proiecte. Acest lucru va continua în următorii trei-patru ani, pentru a ne atinge obiectivul, acela de a fi cu adevărat pregătiţi pentru Cupa Mondială din 2022", a declarat Ministrul de Finanţe, Ali Shareef Al-Emadi.

Mai mult de 200 de miliarde de dolari vor fi cheltuiţi pentru organizarea Campionatului Mondial din 2022. Emadi a dezvăluit că aceste costuri nu implică doar stadioanele, ci şi alte proiecte de infrastrucutură: "90 la sută din contracte au fost deja atribuite. Acest lucru nu înseamnă doar stadioanele, vorbim şi despre autostrăzi, căi ferate, porturi, aeroporturi, chiar şi spitale şi tot ce ţine de aceste lucruri. Este o şansă foarte importantă pentru noi şi dorim ca totul să fie gata la timp şi să nu mai avem ceva de făcut atunci când oamenii vor începe să sosească în ţară".

Întrebat dacă turneul final din Qatar va fi cel mai scump din istorie, ministrul a spus că nu: "Dacă vă referiţi doar la Cupa Mondială, nu este cea mai scumpă. Oricum, banii pentru Cupa Mondială sunt protejaţi, chiar dacă au mai avut loc tăieri şi probleme la bugetul de stat din cauza fluctuaţiei preţului la energie", a încheiat Ali Shareed Al-Emadi.