• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

19 mai este o zi cu totul specială pentru stadionul cunoscut în întreaga lume drept "Templul fotbalului", Wembley.

E ziua în care se împlinesc zece ani din momentul inaugurării noului Wembley, iar momentul a fost sărbătorit cum se cuvine la celebra arenă londoneză.

Faţada stadionului a fost luminată, pe rând, în culorile tuturor celor 166 de echipe de fotbal care au jucat cel puţin o dată pe Wembley, de la momentul deschiderii noii arene.

VIDEO IMAGINILE DE SENZAŢIE DE PE WEMBLEY

Foarte multe formaţii de ligi inferioare din Anglia s-au mândrit cu momentul de glorie, însă nici Barcelona nu a făcut excepţie.

Catalanii au cucerit aici, în 2011, Liga Campionilor, după o finală contra lui Manchester United, după ce în urmă cu 25 de ani, în 1992, câştigaseră prima Cupă a Campionilor din istorie pe vechiul Wembley, după un ultim act cu Sampdoria.

Naţionala Moldovei a jucat şi ea pe stadionul care găzduieşte anual semifinalele şi finala Cupei Angliei, ultimul act al Cupei Ligii Angliei, dar şi barajele de promovare în prima, a doua şi a treia ligă din Albion.

90 000 de locuri are stadionul, a cărui construcţie a costat 757 de milioane de lire sterline.

Naţionala de rugby a României a jucat şi ea pe noul Wembley, la Cupa Mondială din 2015, contra Irlandei. 89 267 de spectatori au asistat la partida pierdută cu 44-10 de "stejari". A fost şi recordul de audienţă al respectivei ediţii de Mondial.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT