• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Mircea Lucescu (72 de ani) pare a nu mai avea sprijinul presei din Turcia, după ce selecționata din Țara Semilunei a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia 2018. Jurnaliștii de la Hurriyet n-a ratat ocazia de a-l ”certa” pe tehnicianul român, după ce acesta din urmă a fost prezent la meciul dintre Șahtior și Manchester City, scor 2-1.

”Mircea Lucescu s-a dus în Ucraina, la meciul dintre Șahtior și City, în loc să vadă un meci în care evoluau cinci jucători turci.

Asta în condițiile în care s-a plâns tot timpul că echipele din campionatul intern nu folosesc jucători autohtoni și că astfel are probleme la selecție”, au punctat turcii.

Concret, ziariștii otomani s-au referit la faptul că tot miercuri seară, de la aceeași oră, s-a disputat și meciul dintre Leipzig și Besiktas, scor 1-2. Pentru gruparea din Istanbul au marcat Negredo 10, din penalty și Talisca, 90.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Mircea Lucescu a devenit ”unul dintre cele mai controversate nume din fotbalul din Turcia”, susțin cei de la Fotospor, asta, după ce, în urmă cu ceva timp, otomanii erau la picioarele acestuia. Într-un articol cu titlul ”Motive ca Lucescu să fie demis”, turcii au publicat și datele contractuale ale românului.

Potrivit Fotomac, care îl citează pe ucraineanul Yuriy Kalitvintsev (fost jucător la Trabzonspor), Lucescu are un salariu anual de 3,5 milioane de euro (ar urma să primească, astfel, șapte milioane de euro până la finalul lui 2019), iar înțelegerea ar urma să fie prelungită cu încă un an, dacă Turcia se va califica la Euro 2020.

De notat ar fi faptul că antrenorul român de 72 de ani poate fi însă demis fără să primească anumite compensații în cazul în care va fi anunțat de Federația din Turcia cu cel puțin o lună înainte.