• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Numărul tot mai mare de decizii greşite luate de arbitri în Liga Campionilor şi nu numai, o problemă care a culminat cu returul dintre Real Madrid şi Bayern Munchen, din sferturile de finală ale UCL, a dus la tot mai multe solicitări pentru introducerea arbitrajului video în fotbal.

Primii paşi au fost deja făcuţi, încă de la anul trecut, când, la Campionatul Mondial al cluburilor, Viktor Kassai - culmea, arbitrul criticat dur pentru prestaţia de pe Santiago Bernabeu - a acordat un penalty după ce a urmărit reluarea fazei la care, iniţial, lăsase jocul să continue. A fost un moment cu adevărat istoric, pentru că a fost prima oară când arbitrajul video a fost folosit într-o competiţie organizată de FIFA.

Acum, sistemul va fi folosit şi în fotbalul important din Europa, în Franţa şi Italia.

Liga profesionistă din Franţa a anunţat că arbitrajul video va fi experimentat la finalul acestui sezon, în barajul de retrogradare/promovare din Ligue 1, care va avea loc pe 25 şi 28 mai.

De asemenea, Juventus şi Lazio, echipele care se vor înfrunta în finala Cupei Italiei, programată pe 2 iunie (în cazul în care torinezii nu ajuns în ultimul act din Liga Campionilor), au ajuns la un acord pentru folosirea arbitrajului video la duelul dintre ele.

Totuşi, pentru ca acest lucru să se întâmple, Lega Serie A are nevoie să obţină aprobarea FIFA şi a International Board.

"Dacă înainte eram împotriva arbitrajului video, acum sunt absolut de acord cu introducerea acestuia. Este nevoie neapărat de acest lucru" - Carlo Ancelotti, după Real Madrid - Bayern Munchen 4-2