• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

France Football a anunţat nominalizările pentru Balonul de Aur 2017 la începutul acestei săptămâni. Mai mulți fotbaliști care au fost printre protagoniștii ediției trecute nu se regăsesc și pe lista celor 30 de jucători din acest an. Lucrurile par însă a fi destul de clare, dacă privim ce s-a întâmplat în ultimii ani.

Ultimele nouă "Baloane de Aur" au fost câştigate doar de doi jucători: Lionel Messi, care are cinci trofee, şi Cristiano Ronaldo, cu patru. Cei doi se anunţă principalii favoriţi şi la câştigarea "Balonului de Aur" din 2017. Superstarul lui Real Madrid este însă cu un pas în fața rivalului de la Barcelona.

Real Madrid a câștigat în 2017 atât titlul în La Liga cât și UEFA Champions League, devenind prima formație care reușește să-și aprere trofeul, de la implementarea noului format, la începutul anilor '90. Cristiano Ronaldo a fost unul dintre artizanii succesului "galacticilor" în timp ce Messi nu a reușit să câștige decât Cupa Spaniei, cu Barcelona.

De altfel și într-un sondaj realizat de site-ul digisport.ro după publicarea numelor celor 30 de jucători de pe lista FIFA, Cristiano Ronaldo este văzut drept marele favorit.

Peste jumătate din cei aproape 30.000 de votanți sunt de părere că portughezul îl va egala pe Messi la numărul de Baloane de Aur câștigate. Argentinianul Barcelonei a primit o treime din voturi, podiumul fiind completat de Neymar. Cel mai scump fotbalist din istorie a primit însă un procent nesemnificativ de voturi.